Cranberry bars
Deze cranberry bars met pistachebodem zijn de perfecte kleurrijke traktatie. Mooi roze en lekker van smaak!
30 min.
De frisheid van cranberry's zorgt voor een vleugje lichtheid, terwijl de pistachebodem een rijke, nootachtige basis biedt. Of je ze nu maakt voor een gezellige middag bij de koffie of om iemand te verrassen, deze bars brengen een vleugje kleur en smaak in het grijze winterseizoen.
- Aantal porties: 25
- Bereidingstijd: 30 min en 3 uur afkoelen
- Keukenbenodigdheden: blender en keukenmachine, bakblik 20x20 cm
Bereidingswijze
Voor de bodem:
- Bedek een 20x20 cm bakblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de pistachenoten in de keukenmachine en maal ze fijn.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een deeg.
- Druk het deeg in de vorm tot een gelijke dikte.
- Bak de bodem 20-25 min tot hij lekker ruikt en goudbruin is.
- Laat even afkoelen.
Voor de topping:
- Breng de cranberries, suiker, water en zout in een middelgrote pan op middelhoog vuur aan de kook, af en toe roeren. Zet het vuur lager om zachtjes te laten sudderen, dek af en kook tot alle cranberries zijn gebarsten, ongeveer 10-15 minuten.
- Terwijl de cranberries koken, klop je de eierdooiers en het maiszetmeel in een kommetje tot een gladde massa.
- Doe het hete cranberrymengsel voorzichtig in een hogesnelheidsblender of keukenmachine. Voeg onmiddellijk het dooiermengsel toe en meng tot een gladde massa, ongeveer 1 minuut.
- Voeg de boter toe en blend tot een egale massa.
- Zeef de topping over de bodem om alle stukjes eruit te halen en laat afkoelen. Doe de bars, nadat ze een beetje afgekoeld zijn, tenminste 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de bars in 25 stukjes en versier met opgeklopte slagroom, gedroogde cranberries, pistachenootjes en citroenrasp.
Opmerkingen (0)