Courgette brood
Klaar met de standaard bananenbroden en opzoek naar een ander makkelijk brood? Maak dan dit courgette brood eens. Makkelijk te maken, glutenvrij, lactosevrij en zowel hartig als zoet heerlijk te beleggen!
10 min. + 50 min. oventijd
Met dit brood krijg je ook gelijk een klein beetje groente binnen, al proef je dat helemaal niet. Het hele brood maak je met één kom en hoeft daarna alleen nog maar even de oven in. De nootjes geven je brood een fijne bite. En ben je nou een enorme zoetekauw? Voeg dan wat meer honing toe. Juist niet gek op zoet? Voeg dan paprikapoeder of chili flakes toe. Voor ieder wat wils!
- Aantal porties: Ongeveer 10 porties
- Bereidingstijd: 10 min. + 50 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Cakeblik, rasp, mengkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor naar 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze heel goed in.
- Rasp de courgette met een grove rasp en hak de noten grof.
- Meng de amandelmeel, havermeel, bakpoeder, kaneel en het zout door elkaar.
- Voeg hier de kokosyoghurt, courgette, eieren en de honing doorheen totdat je geen klontjes meel meer hebt. Proef even of je je beslag lekker vindt en voeg anders nog wat kruiden of honing toe.
- Schep de noten door het beslag en schep daarna je beslag in het cakeblik.
- Bak in ongeveer 45 à 50 minuten af in de oven.
- Laat goed afkoelen voordat je je brood aansnijdt.
Zowel lekker met zoete als hartige toppings!
Opmerkingen (3)
Gebruik je gebrande of ongebrande noten in di recept?