Cornbread voor bij de BBQ
Cornbread is een heerlijk bijgerecht voor wat populair is in heel Amerika. Ideaal voor bij de BBQ
15 min. + 25 min. oventijd
Cornbread is een heerlijk bijgerecht voor een Southern American style BBQ. Het is hartig en een beetje zoet tegelijk. Door het maismeel heeft dit cornbread een lekkere kruimelige textuur, perfect voor bij pulled pork of een mooi stuk zalm. Geen BBQ weer? Maisbrood doet het ook heel goed bij een kruidige chili.
Je kunt dit cornbread maken in een bakvorm in de oven of in een gietijzeren pan op de BBQ.
Voeg eens wat verse jalapeños en geraspte cheddar toe aan het beslag voor een pittige variatie!
- Aantal porties: Voor 4 personen
- Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + 25 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Bakvorm van 20 x 20cm, oven, bakvorm, pan, garde, mengkom en een zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200º C en zet de bakvorm alvast in de oven (of zet de pan op de hete BBQ).
- Roer de gesmolten boter met de suiker en honing door elkaar met een garde. Voeg een-voor-een de eieren toe en vervolgens de karnemelk.
- Zeef het maismeel met de bloem, bakpoeder, soda en zout boven een kom. Voeg het botermengsel toe en roer goed door.
- Haal de hete bakvorm voorzichtig uit de oven (of van de BBQ), prik een klontje boter aan een vork en vet de vorm royaal in met boter. Stort het beslag in de vorm en bak het cornbread in 20 - 25 minuten goudbruin of tot een cocktailprikker er schoon uitkomt als je in het maisbrood prikt. Als je het cornbread op de BBQ maakt, doe dan het deksel op de pan en check vanaf 12 minuten elke paar minuten of het al klaar is.
Opmerkingen (0)