Confetti rijstsalade
Een keer wat anders bij je BBQ? Probeer dan deze confetti rijstsalade. Lekker bij een stukje gegrilde kip, gebakken zalm of een vegaburger.
30 min.
Je zou deze salade meer een maaltijd kunnen maken door er bijvoorbeeld tonijn of uitgebakken spekjes aan toe te voegen. Deze salade is lekker fris en maakt van elke BBQ een feestje!
- Aantal porties: 6
- Bereidingswijze: 30 min
- Keukenbenodigdheden: mes, kom, vijzel of keukenmachine
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. De rijst moet droge korrels hebben en niet plakken.
- Voor de dressing: gebruik een vijzel of keukenmachine om de tomaten flakes fijn te malen. Doe in een grote kom met de olijfolie, citroensap, Italiaanse kruiden, geraspte knoflook, zout en peper naar smaak. Mix alles goed door elkaar tot een dressing.
- Laat de rijst afkoelen terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt.
- Snijd de paprika, komkommer, tomaatjes, rode ui en feta in hele kleine blokjes. Snijd ook de verse kruiden fijn.
- Voeg de rijst en de rest van de ingrediënten toe aan de dressing en hussel alles goed door elkaar. Proef de salade en voeg eventueel meer olie, citroensap of zout en peper toe.
- Eet smakkelijk!
Opmerkingen (0)