Citroen maanzaad muffins
Verwen jezelf met de frisse smaak van Citroen Maanzaad muffins, een perfecte balans tussen citrusvruchten en een subtiele crunch!
45 min

Kant en klare muffins die je koopt in de supermarkt zijn vaak droog. Met relatief weinig ingrediënten maak je in een handomdraai zelf de allerlekkerste smeuïge muffins en ruikt je huis naar een bakkerij! Zonde om te kopen en veel leuker en lekkerder om zelf te maken! Geen fan van citroen en/of maanzaad? Op de website is ook een variant met blauwe bessen te vinden!
- Aantal porties: 6 grote muffins
- Bereidingstijd: 45 min.
- Benodigdheden: muffinvorm en 6 tulpvormige muffin cups
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden en doe de vormpjes in de bakvorm. Heb je de grote tulpvormige cups niet? Op internet is te vinden hoe je deze heel makkelijk zelf kunt maken van bakpapier!
- Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom.
- Voeg hier de overige droge ingrediënten aan toe: suiker, vanille en maanzaad.
- Meng de natte ingrediënten in een aparte kom: citroenrasp, gesmolten boter, eieren, melk en het citroensap.
- Meng de droge met de natte ingrediënten en spatel kort door.
- Meng de ingrediënten voor de crumble door elkaar met je handen tot alles goed gemengd is en er een kruimelig deegje ontstaat.
- Vul de muffinvormpjes voor 3/4 met het beslag en verdeel daar de crumble overheen.
- Bak de muffins eerst 10 minuten op 220 graden, zet dan de oven op 190 graden zonder de oven open te doen en bak de muffins nog +- 15 minuten. Blijf altijd goed opletten want alle ovens zijn anders, als je kleine vormpjes gebruikt en je dus meer dan 6 muffinvormpjes hebt gevuld, zal de baktijd ook korter zijn. Om zeker te zijn kun je met een satéprikker in de muffin prikken, komt deze er droog uit? Dan is de muffin gaar, blijft er beslag aan de satéprikker hangen? Bak de muffins dan nog wat langer.


Opmerkingen (0)