Chocolate chip proteïne pancakes
Pancakes zijn het perfecte ontbijt! Makkelijk om te maken, gevuld met stukjes chocolade, rijk aan proteïne en ook nog eens glutenvrij!
10 min. + 10 min. baktijd
Het liefst ontbijt ik elke dag met pancakes en daarom sta ik regelmatig in de keuken om een nieuwe variant te bedenken. Want elke dag met hetzelfde ontbijten is ook saai. Deze chocolate chip proteïne pancakes zijn mijn nieuwe favoriet.
Makkelijk om te maken, lekker fancy door de chocolade en ideaal om in te vriezen en te preppen voor een drukke week!
- Aantal porties: voor 2 personen
- Bereidingstijd: 10 min. voorbereidingstijd en 10 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, koekenpan en een lepel
Bereidingswijze
- Hak de chocolade fijn.
- Roer de melk, de kwark en het ei door elkaar tot een egaal geheel.
- Schep hier vervolgens de havermeel, proteïne poeder, bakpoeder, ahornsiroop, vanille en de chocolade doorheen tot je geen klontjes meer hebt. Als je een zoetekauw bent, of je proteïne poeder ongezoet is, voeg dan wat extra zoetmiddel toe.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur tot het goed heet is. Smelt een klontje kokosolie/ghee/boter in de pan en schep vervolgens een lepel beslag in de pan. Zodra deze aan de bovenkant bijna helemaal gestold is en er bubbeltjes ontstaan, kan je hem voorzichtig omdraaien. Bak je pancake dan nog een minuut tot hij goudbruin is. Ga zo door tot het beslag op is.
- Serveer de pancakes met vers fruit, kwark, wat extra chocolade en eventueel wat siroop of pindakaas!
Opmerkingen (0)