Chocolate cake
Wat een plaatje is deze chocoladetaart! Top de taart af met vers fruit om hem helemaal af te maken.
20 min. + 45 min. baktijd
Chocolade, wie houdt er niet van! Deze chocolate cake is gemaakt zonder bloem. Haal de ingrediënten snel in huis en laat vrienden en familie meegenieten van deze heerlijke taart.
Aantal porties: 12 stukken
Bereidingstijd: 20 min. + 45 min. oventijd
Keukenbenodigdheden: 26 cm bakvorm, 3x kommen, handmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kleine kom de cacao, bakpoeder, xylitol, gemalen kaneel en een snufje zout. Meng in andere kleine kom lijnzaad ei, vanille extract en kokosolie.
- Mix de bonen in een grotere kom tot een gladde massa met een staafmixer (als je de bonen in een blikje gebruikt, vergeet ze dan niet goed af te spoelen).
- Meng de inhoud van de kommen door elkaar. Als het deeg te dun is voeg dan een beetje water toe.
- Giet het deeg in een met kokosolie ingesmeerde cakevorm en bak 40-50 minuten.
- Voeg de boter toe aan een grote kom en gebruik een handmixer om de boter zacht te kloppen.
- Voeg de poedersuiker, cacaopoeder, sojamelk en vanille-extract toe. Begin met mixen op lage snelheid en verhoog dan geleidelijk tot alles goed gemengd is.
- Het glazuur is nu klaar voor gebruik als de cake is afgekoeld.
Opmerkingen (0)