Chocolate/almond granola
Toppings voor je ontbijtje. Je kunt er eindeloos mee variëren. Fruit is altijd goed natuurlijk maar een goede Granola maakt alles lekker. Ik maakte al vaker zelf Granola maar deze bevatte nooit de gewilde ‘brokken’. Deze versie kun je zelfs gewoon lekker snacken!
30 min.
In deze Granola heb ik wat chocolade verstopt, zei iemand chocolade? Ja dat zei ik! Deze Granola moet je dus eigenlijk wel gaan proberen want deze is echt heerlijk. Daarbij komt ook nog dat deze gluten- en lactose vrij is dus voor mensen met deze intoleranties kunnen deze met een gerust hart eten. Ga jij het proberen?
- Aantal porties: 1
- Bereidingstijd: 30 min. + nacht in de koelkast.
- Keukenbenodigdheden: Bakplaat, bakpapier en mengkom.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en leg het bakpapier op de bakplaat.
- Klop het eiwit even goed los in een kom. Doe hier alle ingrediënten bij, behalve de chocoladedruppels, en roer goed door elkaar.
- Leg dit mengsel op het bakpapier en ga het dan met je handen vormen als een grote koek. Druk het stevig tegen elkaar en druk het plat. Het lijkt een beetje op een taartbodem voordat je hem de oven in schuift. Afhankelijk van je oven mag deze 15 minuten in de oven.
- Het is klaar als het een beetje goudbruin gekleurd is. Laat deze goed afkoelen en leg het dan een nachtje in de koelkast.
- De volgende dag breek je het in stukken en meng je de chocoladedruppels erdoorheen en je hebt jouw eigen heerlijk Granola mét brokken! Smakelijk!
Opmerkingen (0)