Chocolademousse
Een super gemakkelijke vegan chocolademousse gemaakt met slechts 3 ingrediënten. Een no-bake dessert dat je moet maken! Veganistisch en glutenvrij.
15 min. + 2 uur wachttijd + 5 min. kooktijd
Dit super eenvoudige, veganistische chocolademousse recept vereist slechts 3 ingrediënten: aquafaba, pure chocolade (plantaardig) en poedersuiker. Maar als je wilt, kun je ook vanille-extract of vanillepoeder toevoegen. Het is in een paar stappen klaar en kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
- Aantal porties: 2 tot 4 porties
- Bereidingstijd: 15 min. + 2 uur wachttijd + 5 min. kooktijd
- Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, spatel, 2 a 4 glaasjes
- Voedingswaarden per portie: 303 kcal, 24g koolhydraten, 4g eiwitten, 21g vetten, 12g verzadigd vet, 5g vezels, 13g suiker
Bereidingswijze
- Zet de aquafaba tien minuten in de koelkast als hij nog niet gekoeld is.
- Smelt de chocolade au bain-marie of volg de instructies op je magnetron.
- Klop ondertussen de aquafaba tot een stijf en troebel volume. Het kan tot 10 minuten duren, afhankelijk van de garde die je gebruikt.
- Voeg de poedersuiker toe die als stabilisator zal dienen (zoals wanneer je een meringue maakt).
- Stop met mixen als de opgeklopte substantie niet valt als je je kom ondersteboven zet.
- Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door het mengsel.
- Schenk je mix in 2 glazen of 4 kleine.
- Laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. (Het is beter om het enkele uren te laten staan)
Opmerkingen (0)