Chocolade notencake
Is er een bepaald ingrediënt die jij niet lekker vindt of kan eten? Dat is geen probleem met deze chocolade notencake. Vervang een ingrediënt naar keuze om het helemaal jouw eigen te maken.
15 min. + 45 min. oventijd
‘Healthy cake’. Je kunt ze maken in alle smaken, vormen, voorkeuren, wisselende ingrediënten. Toon een kléin beetje lef en experimenteer erop los. Daar krijg je vaak de lekkerste combinaties van. Wissel van noten, melen, kruiden/specerijen. Alles om het perfect naar eigen smaak te maken.
Hieronder is een recept uitgeschreven, maar varieer er zelf dus ook lekker op los. Maak er je eigen creatie van!
- Aantal porties: Voor 10 tot 12 plakken.
- Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten baktijd.
- Keukenbenodigdheden: (Siliconen) cakevorm en eventueel bakpapier/bakspray.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Mix eerst alle natte ingrediënten (de bananen, eieren, vanille/honing, pindakaas, melk) door elkaar heen en meng dit tot een gladde massa.
- Mix apart alle droge ingrediënten (havermeel, eiwitpoeder, cacao, bakpoeder) door elkaar heen.
- Meng nu de natte massa met de droge ingrediënten tot een glad beslag.
- Giet het beslag in een met bakpapier bekleedde/siliconen cakevorm.
- Top af met nootjes en chocolade naar keuze.
- Zet de cake voor 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
- Doe eventueel de satéprikkertest aan het eind om te kijken of de cake goed gaar is.
- Smakelijk!
Opmerkingen (0)