Chocolade hazelnoot koeken
Super lekkere koeken, je kunt ervoor kiezen om de koeken soft baked te laten waardoor ze lekker fudgy zijn, of ze wat lekker te bakken voor een brossere koek!
20 min. + 60 min. wachten + 15 min. oventijd
Lekker gevuld met chocolade hazelnoot pasta!
- Aantal porties: 8 stuks (groter) of 12 kleinere
- Bereidingstijd: 20 min. + 1 uur wachttijd + 15 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: Oven, Weegschaal, Deegkom, Au bain-marie schaaltje, Bakplaat + bakpapier, Spuitzak of een ander stevige zakje
Bereidingswijze
- Meng de bloem, maizena, bakpoeder, baking soda en zout met elkaar en zeef minimaal 2 keer zodat alles goed door elkaar is geroerd.
- Mix de boter samen met de 2 soorten suiker luchtig, doe dit ongeveer 5-6 minuten.
- Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe, als dit goed is opgenomen voeg je de bloem toe.
- Schep om maar niet langer als dat nodig is.
- Verdeel het deeg in 8 of 12 stukken. Draai het deeg tot een bal en druk in het midden een kuil en laat minimaal een uur in de vriezer koud worden.
- Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
- En bak de cookies zo’n 15 min in de oven (als je de voor 12 stuks gaat, bak de cookies dan voor ongeveer 12 min).
- Laat de koeken helemaal afkoelen, wanneer de kuil niet heel diep meer is, kun je voorzichtig met een lepeltje het deeg iets verder indrukken zodat je er meer vulling in kunt doen.
- Wanneer de koeken zijn afgekoeld smelt je de witte chocolade au bain-marie, houd 50 gram apart, wanneer de chocolade helemaal is gesmolten haal je het schaaltje van de warmtebron, en roer je de overige chocolade erdoor heen zodat de temperatuur ‘kouder wordt’ dit is een ‘cheat’ manier om je chocolade te temperen. Wil je het echt goed doen, Koel de chocolade dan terug tot 29 graden.
- Doe wat chocolade hazelnootpasta in een spuitzakje, verdeel deze over de 8 of 12 kuiltjes en druk er een hazelnoot in.
- Dip de koeken vervolgens in de chocolade (vind je dit een kliederwerkje? Drizzle er dan met bijvoorbeeld een lepel de chocolade overheen).
- Bestrooi als laatste wat gehakte hazelnoten over de nog ‘natte’ chocolade!
Opmerkingen (0)