Wegens Black Friday kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Chocolade haverkoeken

2
(1)
Lekkere koekjes die ook nog eens heel erg voedzaam zijn. (H)eerlijk tussendoortje én je hebt ze zo gemaakt!
15 min. + 14 min. oventijd
Chocolade haverkoeken

Dit is een recept die super leuk is om samen met je kinderen te maken, je moet er namelijk je handen bij gebruiken en dan vinden de kinderen geweldig om te doen!

Deze koekjes zijn gemaakt van havermout waardoor ze je lang een verzadigd gevoel geven. Door de hazelnoten hebben ze een heerlijke bite en voorzien ze je ook nog eens van gezonde vetten. Dus een heerlijk koekje die ook nog eens goed is voor je lijf, wat wil je nog meer!

De koekjes zijn zeker 2 weken houdbaar in een afgesloten trommel. Ze kunnen ook in de koelkast worden bewaard.

  • Aantal porties: 12 koekjes
  • Bereidingstijd: 15 min. + 14 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: oven, grote kom, bakplaat met bakpapier en keukenweegschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven alvast voor op 170 graden hetelucht.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de 40 gram chocolade, die gebruiken we om te smelten) in een grote kom en meng dit goed door elkaar met je handen.
  3. Maak bolletje van 35 gram en duw deze op de bakplaat met bakpapier een beetje plat en vorm er een mooi koekje van.
  4. Bak ze in oven voor 14 minuten.
  5. Haal ze uit de oven en schuif voorzichtig het bakpapier met de koekjes erop van de bakplaat af en laat ze op bijvoorbeeld de inductieplaat afkoelen. Dit moet je wel voorzichtig doen want de koekjes zijn hier nog breekbaar, deze worden namelijk hard tijdens het afkoelen.
  6. Smelt in die tussentijd de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Voeg hier eventueel een heel klein beetje kokosolie aan toe zodat de chocolade wat vloeibaarder wordt.
  7. Giet de gesmolten chocolade in streepjes over de koekjes heen en laat dit afkoelen tot de chocolade weer hard is geworden. Dit gaat sneller in de koelkast.
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Koekjes recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Havermout, Ahornsiroop, Chocolade

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie