Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Chocolade gedoopte druiven

0
(0)
Laat je verleiden door de perfecte combinatie van zoete druiven en romige chocolade – een onweerstaanbare traktatie voor elke gelegenheid!
35 min.
Chocolade gedoopte druiven

Aangezien de zon langer en vaker schijnt (yay!), is het tijd om ook wat plezier in de keuken te brengen met deze met chocolade omhulde druiven! Gebruik druiven in verschillende kleuren voor extra kleur, experimenteer met verschillende toppings en geniet van het snacken!

  • Aantal porties: voor 60 druiven
  • Bereidingstijd: 10 min. kooktijd + 25 min. rusttijd
  • Keukenbenodigdheden: een grote magnetronbestendige kom, een tandenstoker/spiesje, een vork en bakpapier

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Zorg ervoor dat de druiven goed droog zijn, anders krijg je geen gladde chocoladelaag.
  2. Laat de druiven op kamertemperatuur komen. Als ze koud zijn, verwarm ze dan in de magnetron in stappen van 15 seconden tot ze op kamertemperatuur zijn.

Koude druiven laten de chocolade direct uitharden, dus sla deze stap niet over! 😉

Chocolade smelten

  1. Doe de chocoladechips in een grote magnetronbestendige kom en verwarm ze eerst 30 seconden in de magnetron. Als je magnetron krachtiger is dan 900 Watt of eten sneller verwarmt dan gemiddeld, gebruik dan 50% vermogen om te voorkomen dat de chocolade verbrandt.
  1. Blijf de chocolade in intervallen van 15 tot 30 seconden verwarmen, en roer tussendoor, tot bijna alle chocolade gesmolten is.

Dippen

  1. (Optioneel) Strooi de zaden/noten in een klein schaaltje als je ze als topping gebruikt.
  2. Prik een druif door met een tandenstoker en doop hem in de gesmolten chocolade, zodat ongeveer de helft bedekt is.
  3. (Optioneel) Als je toppings gebruikt, druk dan de onderkant van de druif zachtjes in de zaden/noten.
  4. Steek de tandenstoker tussen de tanden van een vork, zodat de druif onder de vork hangt.
  5. Gebruik de vork om de druif voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat te schuiven.
  6. Herhaal dit voor alle druiven.

Afkoelen

  • Zet de druiven minimaal 25-30 minuten in de koelkast om op te stijven. Of vries ze in voor heerlijke chocolade-druivenijsjes!

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Hennepzaad gepeld
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 5,50

Hennepzaad gepeld
Hennepzaad gepeld
450 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,50
 12,22/kg
900 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 9,94/kg
6000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
66,95
 11,16/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
195,95
 9,80/kg
Kokosvlokken
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,50

Kokosvlokken
Kokosvlokken
250 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,50
 10,00/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
73,95
 7,40/kg
Sesamzaad gepeld
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Sesamzaad gepeld
Sesamzaad gepeld
400 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 5,63/kg
6000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
33,95
 5,66/kg
22680 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
96,95
 4,27/kg
Callebaut Chocolade Druppels Puur 54%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Chocolade Druppels Puur 54,5%
Callebaut Chocolade Druppels Puur 54%
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 19,90/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
20,95
 20,95/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
182,95
 18,30/kg
Grof gemalen notenmix (stukjes)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 5,99

Grof gemalen Notenmix stukjes
Grof gemalen notenmix (stukjes)
400 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 5,99 Regular Price 6,50
 14,98/kg
900 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 12,95 Regular Price 13,95
 14,39/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
14,95
 14,95/kg
5500 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
78,95
 14,35/kg