Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Chocolade cantuccini met pecannoten

0
(0)
Heerlijke Italiaanse amandelkoekjes met chocolade en pecannoten!
90 min.
Chocolade cantuccini met pecannoten

Cantuccini (of Cantucci), typische Italiaanse amandelkoekjes. De koekjes worden net als beschuit, 2 keer gebakken en zijn super leuk en makkelijk om zelf te maken! Dit recept is een variatie op de klassieker met amandelen, nu met chocolade en pecannoten. 

  • Aantal porties: 25 tot 30 stuks
  • Bereidingstijd: 90 min. (inclusief oventijd)
  • Keukenbenodigdheden: keukenmachine of handmixer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Klop de roomboter, eieren, suiker, vanille extract, zout en bakpoeder in enkele minuten glad met de keukenmachine of handmixer (gebruik hiervoor de ballongarde bij de keukenmachine als opzetstuk, bij de handmixer de kloppers) 
  3. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven de natte ingrediënten en vervang nu de garde voor de deeghaak en meng nog kort door tot er een mooi deegje ontstaat, dit gaat heel snel. Meng nu nog de pecan stukjes door tot alles mooi verdeeld is. 
  4. Als het deeg iets te nat is kun je nog wat extra bloem toevoegen (het blijft wel echt een soepel deeg dus voeg niet teveel toe)
  5. Bestrooi je werkbank met wat bloem en haal het deeg uit de kom, kneed nog even kort door en verdeel het deeg dan in tweeën  
  6. Van iedere helft deeg rol je nu een rol en leg je die met zoveel mogelijk tussenruimte van elkaar op de bakplaat
  7. Vorm nu de rol in een rechthoekige vorm met rechte zijkanten en een platte bovenkant (mocht je hier totaal geen beeld bij hebben, kijk dan even op google of youtube want daar staan veel voorbeelden om het misschien wat makkelijker te maken) 
  8. Bak het deeg nu 25 minuten af, het is normaal dat de vorm veranderd en het deeg wat uitloopt
  9. Haal de bakplaat uit de oven en laat het deeg 5 minuten afkoelen, het is nu stevig genoeg om in plakjes te snijden
  10. Snijd met een scherp mes schuine plakjes van 1-2cm van de rollen, dit kun je het beste in 1 beweging doen en de ‘zaag’ beweging voorkomen zodat de koekjes hun vorm behouden en niet uit elkaar vallen. Uit elke rol haal je ongeveer 12-15 stuks 
  11. Leg de koekjes nu weer plat terug op de bakplaat en bak ze nogmaals 20 minuten af totdat ze lekker krokant en bros zijn, laat wel eerst volledig afkoelen als ze uit de oven komen
  12. Smelt de chocolade au bain-marie en haal de koekjes 1 voor 1 door de chocolade, bestrooi met wat extra pecan stukjes en laat uitharden in de koelkast
  13. Bewaar de koekjes 2 weken in een afgesloten trommel, maar ik gok dat ze dat niet gaan halen!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Snacks recepten en getagged met Cacaopoeder, Chocolade, Pecannoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade Druppels Puur 54%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 7,95

Chocolade Druppels Puur 54,5%
Callebaut Chocolade Druppels Puur 54%
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 7,95 Regular Price 8,95
 15,90/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
16,95
 16,95/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
153,95
 15,40/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95
Cacaopoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 5,50

Cacaopoeder
Cacaopoeder
350 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,50
 15,71/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
249,95
 10,00/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg
Tarwebloem (Type 550)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,95

Tarwebloem type 550
Tarwebloem (Type 550)
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,95
 1,95/kg