Chocolade cantuccini met pecannoten
Heerlijke Italiaanse amandelkoekjes met chocolade en pecannoten!
90 min.
Cantuccini (of Cantucci), typische Italiaanse amandelkoekjes. De koekjes worden net als beschuit, 2 keer gebakken en zijn super leuk en makkelijk om zelf te maken! Dit recept is een variatie op de klassieker met amandelen, nu met chocolade en pecannoten.
- Aantal porties: 25 tot 30 stuks
- Bereidingstijd: 90 min. (inclusief oventijd)
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine of handmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Klop de roomboter, eieren, suiker, vanille extract, zout en bakpoeder in enkele minuten glad met de keukenmachine of handmixer (gebruik hiervoor de ballongarde bij de keukenmachine als opzetstuk, bij de handmixer de kloppers)
- Zeef de bloem en het cacaopoeder boven de natte ingrediënten en vervang nu de garde voor de deeghaak en meng nog kort door tot er een mooi deegje ontstaat, dit gaat heel snel. Meng nu nog de pecan stukjes door tot alles mooi verdeeld is.
- Als het deeg iets te nat is kun je nog wat extra bloem toevoegen (het blijft wel echt een soepel deeg dus voeg niet teveel toe)
- Bestrooi je werkbank met wat bloem en haal het deeg uit de kom, kneed nog even kort door en verdeel het deeg dan in tweeën
- Van iedere helft deeg rol je nu een rol en leg je die met zoveel mogelijk tussenruimte van elkaar op de bakplaat
- Vorm nu de rol in een rechthoekige vorm met rechte zijkanten en een platte bovenkant (mocht je hier totaal geen beeld bij hebben, kijk dan even op google of youtube want daar staan veel voorbeelden om het misschien wat makkelijker te maken)
- Bak het deeg nu 25 minuten af, het is normaal dat de vorm veranderd en het deeg wat uitloopt
- Haal de bakplaat uit de oven en laat het deeg 5 minuten afkoelen, het is nu stevig genoeg om in plakjes te snijden
- Snijd met een scherp mes schuine plakjes van 1-2cm van de rollen, dit kun je het beste in 1 beweging doen en de ‘zaag’ beweging voorkomen zodat de koekjes hun vorm behouden en niet uit elkaar vallen. Uit elke rol haal je ongeveer 12-15 stuks
- Leg de koekjes nu weer plat terug op de bakplaat en bak ze nogmaals 20 minuten af totdat ze lekker krokant en bros zijn, laat wel eerst volledig afkoelen als ze uit de oven komen
- Smelt de chocolade au bain-marie en haal de koekjes 1 voor 1 door de chocolade, bestrooi met wat extra pecan stukjes en laat uitharden in de koelkast
- Bewaar de koekjes 2 weken in een afgesloten trommel, maar ik gok dat ze dat niet gaan halen!
Opmerkingen (0)