Choco peanutbutter cake
Een heerlijke gezonde cake, die je naar eigen smaak kan maken!
15 min. + 55 min. oventijd
Cakes, in alle soorten en maten. Elke week weer een nieuwe variant. En het fijne is, deze healthy baksels nemen de verhoudingen niet zo nauw. Voeg toe wat je lekker vindt, vervang het ene door het andere, maak het helemaal naar eigen smaak! Vult en verzadigt door de vezels en eiwitten, een top snack of goed voor bij de lunch om er vervolgens weer een tijdje tegenaan te kunnen.
- Aantal porties: 10-12
- Bereidingstijd: 10-15 min. + 55 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: Cakevorm, bakolie, bakpapier (of siliconen bakvorm), oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de natte ingrediënten tot een gladde massa: appelmoes, pindakaas, bananen, eieren.
- Mix de droge ingrediënten door elkaar heen: kokosmeel, (nep)suiker, cacao, bakpoeder, zout.
- Mix nu de natte en droge ingrediënten door elkaar, en mix tot een glad beslag.
- Schenk het beslag in de (siliconen/met bakpapier beklede/ingevette) bakvorm.
- Top optioneel af met extra pindakaas. Dit kun je doen door er met een lepeltje wat klodders pindakaas op te druppen, en hier met een vork/satéprikker enkele vormpjes in te tekenen.
- Bak de cake voor ongeveer 55 minuten op 180 graden.
- Test met een satéprikker of de binnenkant ook gaar is.
- Laat de cake afkoelen.
- Smakelijk!
Opmerkingen (0)