Chicken Burger Pasta Salade
Deze lekkere salade doet je denken aan een kipburger met een lekkere zelfgemaakte burgersaus. Met volkoren pasta waardoor je de hele avond verzadigd bent.
- Aantal porties: 4 personen
- Bereidingstijd: 45 min. (kooktijd pasta 7-8 min. en marineer tijd 30 min.)
- Keukenbenodigdheden: kookpan, koekenpan, schaaltje, mes, snijplank en hakmolentje
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Meng deze met de marinade van baking soda, avocado olie en het peper en zout. En zet voor minimaal een half uur in de koelkast.
- Voor de burgersaus snijd je de augurk in kleine stukjes en meng je de ingrediënten met elkaar. Houd je niet van stukjes augurk, hak ze dan fijn in een hakmolentje. Doe dit met het augurken nat een lepel mayonaise, vervolgens meng je de rest met elkaar.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de spirelli 7 minuten. Giet af en spoel vervolgens af met koud water. Zet apart.
- Was de sla en snijd in fijne reepjes.
- Was de cherrytomaatjes en snijd in kwarten.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, voeg een klein drupje olie toe aan de pan en bak de kip ongeveer 5 minuten. Laat het iets afkoelen.
- Vervolgens ga je alle ingrediënten mengen met elkaar. Hussel alles lekker door elkaar. En klaar is je Chicken Burger Pasta Salade.
Deze salade is echt een aanrader. Bij het toevoegen van baking soda aan de marinade zul je vast denken, dat is toch voor het bakken van bijvoorbeeld een cake? Dat klopt, maar het is ook handig voor het mals maken van de kipfilet.
Ik daag je uit om het een keer te proberen, want je zult geen droge kip meer serveren. De kip bakt ook nog eens mooier goudbruin. De baking soda is net als karnemelk zuur en dit zorgt ervoor dat het spierweefsel in de filet word afgebroken. Hierdoor wordt het echt super mals. Je kunt het zowat met je tong eten. Ook aan te raden bijvoorbeeld met varkenshaas. Doe er je voordeel mee. De salade is ook lekker als restje bij de lunch. Bewaar deze in een luchtdicht bakje voor maximaal twee dagen in de koelkast.
Opmerkingen (0)