Cheesecake met frambozen en ruby chocolade
Je raadt het al, in deze cheesecake zit de ruby chocolade. De chocolade is een hele goede aanvulling op de frambozen cheesecake. Met een chocolade bodem, frambozen en ruby chocolade on top is deze cheesecake een waar succes.
30 min. + 90 min. oventijd
Je raadt het al, in deze cheesecake zit de ruby chocolade. De chocolade heeft echt een andere smaak dan witte of melkchocolade. Het smaakt meer naar bessen, heel lekker! De ruby chocolade is een hele goede aanvulling op de frambozen cheesecake. Met een chocolade bodem, frambozen en ruby chocolade on top is deze cheesecake een waar succes.
- Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd + 1,5 uur oventijd
- Keukenbenodigdheden: Taartvorm (18 cm), bakpapier, keukenmachine, pannetje of magnetron om de boter te smelten, lepel, oven
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 120 °C.
- Vermaal de koekjes in de keukenmachine en smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Voeg de koekjes toe aan de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de (ingevette/beklede) vorm en druk het mengsel stevig met een lepel aan. Zet de vorm in de koelkast.
- Smelt de ruby chocolade au-bain-marie.
- Meng ondertussen de roomkaas, bloem, vanille-essence, de suiker, de eieren en crème fraîche tot een egale massa.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en meng dit nog kort mee.
- Stort het beslag op de afgekoelde bodem en verdeel de frambozen over de roomkaas laag. Tip! Haal je frambozen door meel heen, dan zakken ze niet naar de bodem tijdens het bakken.
- Bak de taart in 1,5 uur gaar in de oven. Laat de taart daarna afkoelen en zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Ik laat hem altijd het liefst een nachtje staan.
- Maak de cheesecake af met de frambozen en ruby chocolade.
Opmerkingen (0)