Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Cheesecake

4.5
(2)
Vandaag gaan we van start met een hartverwarmende cheesecake. De eigenaren van De Notenshop hebben immers hart voor de zaak en een goed gevoel voor smaak en details. Een cheesecake met de producten van het seizoen waarbij de sfeer, smaken en het karakter samensmelten tot een gebalanceerd geheel. De ingrediënten combineren prachtig met elkaar!
15 min. + 15 min. oventijd
Cheesecake

Een krokante bodem gemaakt van havervlokken, amandelmeel, kokosolie, dadels en een warm accent van kaneel. Gevolgd door een luchtige vulling van vanille en een tussenlaag van moerbeien voor een verrassende twist! Als toplaag heb ik gekozen voor sappige handpeertjes, ingekookt met specerijen, een schijfje sinaasappel en dadels.

Wil jij ook zo’n feestje op jouw ontbijtbord? Stroop de mouwen op en ga aan de slag met het recept!

  • Aantal porties: 1 cheesecake
  • Keukenbenodigdheden: Ronde springvorm, bakpapier, staafmixer of keukenmachine, beslagkom

De bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Bekleed de bodem van een ronde springvorm met een stuk bakpapier. Dit is heel eenvoudig: je plaatst de ring bovenop de bodem als het bakpapier daar bovenop ligt. Vervolgens kun je het overtollige papier aan de buitenkant wegknippen.
  3. Pulseer de dadels tot een kleverige massa met een staafmixer of keukenmachine. Doe vervolgens de ingrediënten voor de bodem in de beslagkom, behalve de pecannoten en het zout.
  4. Kneed de ingrediënten tot een stevige kneedbare deegbal. Is het deeg te droog dan kun je een scheutje water toevoegen.
  5. Verspreid het deeg over de bodem van de springvorm (gebruik evt. een natte lepel of vingers om plakken te voorkomen).
  6. Breek de pecannoten om ze vervolgens samen met het zout over de bodem te verspreiden.
  7. De bodem mag nu 15 minuten de oven in. Hou de bodem goed in de gaten. Het is de bedoeling dat de bodem een iets krokant wordt. Als de bodem is afgekoeld kun je de optionele ingrediënten over de bodem verdelen.

De vulling:

  1. Doe de kwark, soja yoghurt of de Griekse yoghurt samen met de vanille en het zoetmiddel in een beslagkom en mix het mengsel even goed luchtig. Proef even of het zoet genoeg is, zo niet voeg dan nog iets van zoetmiddel toe.

Gebruik je gelatine?

Laat dan de blaadjes gelatine even weken in koud water. Vervolgens kun je deze uitknijpen en verwarmen in een laagje water. Roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn. Wanneer de gelatine goed is opgelost kun je verder met de volgende stap.

Gebruik je agar agar?

Verwarm de agar agar in een klein laagje water. Let erop dat deze niet kookt. Wanneer de agar agar goed is opgelost kun je verder met de volgende stap.

  1. Voeg de gelatine of de agar agar toe aan de Griekse yoghurt of soja yoghurt. Mix het geheel goed zodat het bindmiddel niet gaat klonteren. Wanneer je het mengsel nog even op hoge snelheid mix dan zal je merken dat het mengsel heel luchtig wordt.
  2. Je kunt nu de helft van het kwarkmengel voorzichtig in de taartvorm gieten. Verspreid vervolgens de moerbeien langs de randen van de bakvorm als een ware grachtengordel. Wat een vrolijk feestje!
  3. Giet vervolgens de andere helft van het kwarkmengsel over de stralende moerbeien heen.
  4. Zet het Pareltje weer in de koelkast zodat je verder kunt gaan met de toplaag!

De perenlaag

  1. Snijd de peren in stukken en verwijder het klokhuis (je kunt gerust de schil meekoken, geen probleem). Laat de peren zachtjes pruttelen in een pannetje met een laagje water, de Medjoul dadels, sinaasappel en overige specerijen. Roer het mengsel goed door zodat het niet aan zal koken. Bereid de gelatine of agar agar zoals ik eerder heb omschreven en voeg dit toe aan het peren geleitje.
  2. Haal het stukje sinaasappel uit de pan en pureer het mengsel in de pan vervolgens met een staafmixer. Check ondertussen de smaak van het geheel, is het te zuur? Voeg dan wat zoetmiddel of sap toe. Speel met de smaken, specerijen en mogelijkheden!
  3. Verspreid het mengsel in een draaiende beweging over de taart en roer er eventueel nog even doorheen met de achterkant van een theelepel voor een Kunstig effect!

De Swirl:

  1. Pulseer een Medjoul dadel met de cacao en een klein scheutje water met een staafmixer zodat er een stroperige massa ontstaat. Drapeer deze vervolgens met een draaiende over de taart. Wauw, wat een prachtig effect! Wil je een lichte kleur Swirl? Voeg dan in plaats van een scheutje water een scheutje plantaardige melk toe.
  2. Verdeel met een lepel de stroperige massa in een draaiende beweging over de taart door het goddelijke goedje van de lepel af te laten glijden. Wauw! Wat een plaatje!
  3. Zet de cheesecake in de koelkast zodat deze kan opstijven. Het proces van opstijven heeft even tijd nodig. Al met al is het absoluut de moeite waard!

Geniet ervan, genieten eerste klas!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Amandelmeel, Cacaopoeder, Pecannoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Moerbeibessen
De Notenshop
Waardering:
92% of 100

Vanaf 3,25

Moerbeibessen
Moerbeibessen
300 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,25
 10,83/kg
700 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,95
 9,93/kg
750 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
7,50
 10,00/kg
8000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
66,95
 8,37/kg
Pecannoten ongebrand
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 6,50

Pecannoten ongebrand
Pecannoten ongebrand
350 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 6,50 Regular Price 6,95
 18,57/kg
800 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 14,95 Regular Price 15,50
 18,69/kg
800 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
15,50
 19,38/kg
4500 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
78,95
 17,54/kg
13600 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
235,00
 17,28/kg
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
4,50
 12,86/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 8,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
99,95
 8,00/kg
Dadels Medjoul Superjumbo Premium
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 7,95

Dadels Medjoul Superjumbo Premium
Dadels Medjoul Superjumbo Premium
500 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
7,95
 15,90/kg
5000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
69,95
 13,99/kg
Havervlokken
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,79

Havervlokken
Havervlokken
900 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,79
 1,99/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,25
 2,25/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
35,95
 1,80/kg
Vanillepoeder
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 19,95

Vanillepoeder
Vanillepoeder
50 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
19,95
 399,00/kg
Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
Bio
Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,75

Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
125 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,75
 22,00/kg
600 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
9,95
 16,58/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
339,00
 13,56/kg
Agaragar (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100
4,95
Gelatine (Rund) 100 gram
De Notenshop
Waardering:
92% of 100
3,95