Cheesecake met passievrucht
Geniet van een heerlijk fris recept voor tijdens de zomermaanden!
30 min. + 2 uur wachttijd
Deze citroen-passievrucht cheesecake (jes) zijn een eitje om te maken. Een heerlijk frisse traktatie welke ook heel makkelijk voor te bereiden zijn. Ik vertel je hoe! Mocht je met dit recept 1 taart willen maken zou ik een springvorm van 14 cm gebruiken en de baktijd met ongeveer 5 minuten verlengen.
- Aantal porties: 6
- Bereidingstijd: 30 minuten baktijd + 2 uur opstijven
- Keukenbenodigdheden: steelpan, mengkom, garde, spatel, siliconen muffinvorm, fijne rasp
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 140 graden hete lucht.
- Kruimel de koekjes fijn. Dit kan met een keukenmachine of met de hand. Doe ze dan in een zakje en sla met een deegroller op de koekjes. Smelt in de tussentijd de roomboter in een steelpan. Voeg daar dan de verkruimelde koekjes, koekkruiden, amandelmeel en het zout aan toe. Roer dit goed en verdeel het over de 6 muffin vormpjes.
- Druk de kruimels goed aan tot in de randjes.
- Meng dan de monchou met de kristal- en vanillesuiker, citroenrasp, en ei tot een glad mengsel zonder klontjes. Verdeel dit ook gelijkmatig over de 6 vormpjes.
- Roer de lemoncurd los en roer hier dan het passie-vrucht-vlees doorheen. Verdeel dit ook over de 6 taartjes. Neem dan een satéprikker om de swirl aan te brengen.
- Bak de taartjes gaar ik 30 tot 35 minuten. Laat deze een uurtje afkoelen op het aanrecht en zet ze dan voor minstens 2 uur in de koelkast om op te laten stijven. Geniet!
Opmerkingen (0)