Wegens Black Friday kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Chai gebakken havermout

4.7
(7)
Heerlijke zelfgemaakte havermout, op een super unieke manier: met chai thee! Een heerlijke havermout die je eens geproefd moet hebben!
15 min. + 30 min. oventijd
Chai gebakken havermout

Het nieuwe jaar is weer begonnen en die starten we natuurlijk goed met een lekker ontbijtje. Deze chai gebakken havermout met appel is een heerlijk kruidig en warm ontbijt, vol met verschillende specerijen voor een extra warm gevoel. 

Door de havermout te bakken in de oven krijg je het gevoel dat het een soort cake wordt, terwijl je eigenlijk gewoon een lekker voedzame maaltijd aan het eten bent. Dat is precies hoe we het willen hebben. Zeker in deze koude maanden kan ik genieten van een lekker warm ontbijt. Het moet wel even de oven in, maar dat is het wachten zeker waard. Ideaal voor in het weekend om wat uitgebreider mee te ontbijten. Terwijl je de havermout de oven in schuift, kun je ondertussen al wat dingen doen en voor je het weet is het al klaar.

  • Aantal porties: 1 à 2
  • Bereidingstijd: ca. 15 min. + 30 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Snijd de dadel in stukjes. Doe deze samen met de plantaardige melk in een pan en voeg het vanille extract, kaneel, koek- en speculaaskruiden, gember, anijs en kardemom toe. Roer dit goed door.
  3. Verwarm de melk op het vuur, zorg ervoor dat deze alleen warm wordt en niet gaat koken. Zodra de melk warm is, voeg het theezakje toe, zet het vuur uit en laat circa 5 minuten staan. Verwijder daarna het theezakje.
  4. Rasp ondertussen de appel grof en meng deze in een kom met de havermout, lijnzaad, bakpoeder en amandelschaafsel
  5. Doe het havermout mengsel in een ovenschaal en giet hier vervolgens het chai-mengsel overheen. Meng dit even goed door.
  6. Verdeel nog wat extra amandelschaafsel over de ovenschaal heen en zet voor 25 – 30 minuten in de oven.
  7. Serveer de gebakken havermout met wat yoghurt en/of maple syrup.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Smoothie bowl recepten en getagged met Lijnzaad, Gember, Havermout

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie