Carrotcake cookies
Een heerlijke combinatie van carrotcake en koekjes!
20 min. + 15 min. oventijd
Deze carrotcake koekjes hebben de smaak van carrotcake en bevatten natuurlijk ook de crémelaag waar carrotcake om bekend staat. Deze koekjes zijn gluten- en lactosevrij en bevatten naast de ahornsiroop geen suikers. Een heerlijk en verantwoord tussendoortje!
- Aantal porties: 8 tot 10 koekjes
- Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: bakplaat, bakpapier en keukenmachine
Hoe maak je carrotcake cookies?
- Verwarm de oven voor op 170 graden en leg het bakpapier op de bakplaat.
- Meng alle ingrediënten voor de koekjes in de keukenmachine tot een stevig beslag. Mocht het te nat blijven voeg dan een beetje extra havermeel toe. Het is wel een wat natter beslag dus maak het ook weer niet te droog.
- Pak dan met een eetlepel steeds een beetje uit de mengkom en rol dit tot bolletjes van ongeveer 2 á 3 centimeter in doorsnede.
- Als je alle bolletjes hebt gemaakt druk je ze plat met je vingers zodat je mooie dunne koekjes krijgt. Zet ze vervolgens voor 15 minuten in de oven.
- Laat de koekjes goed afkoelen en ga dan met de crème voor de tussenlaag aan de slag.
- Roer alle ingrediënten voor de tussenlaag goed door elkaar en laat even staan.
- Schep daarna een flinke theelepel op een koekje en druk een ander koekje erop en je heerlijke cookies zijn klaar!
Opmerkingen (1)