Carrot cake smoothie bowl
Van wortel havermout tot een wortel bananenbrood, ik heb ze allemaal al geprobeerd. Mijn nieuwste ontdekking is echter deze carrot cake smoothiebowl!
15 min. + 30 min. oventijd
Carrot cake is absoluut mijn favoriete taart. Alhoewel er groenten in zitten, is het niet de meest voedzame taart. Maar gelukkig zijn er voldoende manieren om toch van dit lekkers te genieten, alleen wel een stuk verantwoorder.
Deze carrot cake smoothiebowl is gemaakt met onder andere wortel en zoete aardappel. De zoete aardappel geeft de bowl een romige en volle structuur maar ook een lekker zoet smaak. Zeker samen met de banaan en dadel is deze bowl lekker zoet. Een feestje om de dag zo mee te beginnen of te breken tijdens de lunch!
- Aantal porties: Voor 1 smoothie bowl
- Bereidingstijd: ca. 15 min. + 30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Blender
Bereidingswijze
Bereid de zoete aardappel en wortel eventueel van tevoren
verwarm de oven voor op 200 graden
- Prik met een vork een aantal keer in de zoete aardappel en pof deze in circa 45 minuten in de oven totdat deze zacht is.
- Kook de wortel beetgaar
- Laat beide afkoelen en verwijder vervolgens de schil van de zoete aardappel. Je kunt deze makkelijk in de koelkast bewaren voor de ochtend daarna
- Snijd de banaan in plakjes en houd eventueel wat over om de bowl mee af te maken
- Doe in een blender de wortel, zoete aardappel, banaan, dadel, vanille kwark, amandelpasta, citroensap en kaneel. Meng dit tot een glad geheel
- Maak de smoothiebowl af met wat granola, fijngehakte walnoten en kokosrasp
Enjoy!
Opmerkingen (0)