Carrot Cake met witte chocolade
Carrot cake met witte chocolade, een heerlijke twist op de klassieker. Deze luchtige cake combineert de zoete wortelen met de romige chocolade!
10 min. + 30 min. oventijd
De herfst heeft zijn intrede weer gedaan en dan is er niets fijner dan genieten van een heerlijke zelfgemaakte cake. Met slechts een paar ingrediënten zet je deze smeuïge carrot cake op tafel. Ik gebruikte 2 kleine, ronde ovenschaaltjes waardoor je mooie kleine plakken cake kunt snijden. Precies genoeg voor bij je kopje koffie of thee.
- Aantal porties: 8-10 personen
- Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: 2 kleine, ronde ovenschaaltjes of bakblikjes met een doorsnede van 9-10 centimeter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en je kunt aan de slag!
- Mix de eieren, olie en de Sweet Cinnamon.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng door bovenstaande.
- Schep de walnoten, wortel en chocolade druppels door het cake beslag.
- Giet in de ovenschaaltjes en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat 10 min afkoelen in de oven met de deur open en dan nog 10 min buiten de oven op een rooster voordat je de cake uit de vormpjes haalt.
- Als topping kan je nog wat gesmolten witte chocolade bovenop de cakejes verdelen voordat je de cake in plakjes snijd.
Bewaar deze cake in zilverpapier buiten de koelkast en geniet. Ik vond de cake de 2e dag nog lekkerder!
Opmerkingen (0)