Carrot cake baked oats
Een simpel, maar ontzettend lekker ontbijtje. Zet de baked oats in de oven terwijl jij je klaarmaakt voor de dag en na 25 minuten ben je bijna ready to go!
10 min. + 25 min. oventijd
Nu het weer kouder wordt is het tijd voor warme ontbijtjes! Deze carrotcake baked oats is nu heerlijk. Makkelijk te maken, snel klaar en zowel warm als koud erg lekker.
Ik ben hier echt gek op. Havermout uit de oven, want zo lijkt het net alsof je een cakeje eet! Geraspte wortel, amandelen en rozijnen zijn heerlijk samen en daarom smaakt dit ontbijt dus ook echt naar worteltaart. Zelf eet ik er graag nog wat gebakken appel met kaneel bij en zo heb ik een top start van de dag!
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 10 min. + 15 min.
- Keukenbenodigdheden: twee ovenschaaltjes, rasp, vork, mes, snijplank en mengkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet twee ovenbestendige bakjes klaar
- Rasp de wortel, prak de banaan en hak de amandelen fijn
- Meng alle ingrediënten door elkaar en verdeel over de twee bakjes
- Bak de oats in 25 minuten gaar
Tip: lekker met kwark, appel of ander fruit en zowel warm als koud erg lekker!
Opmerkingen (0)