Brownie cookie dough cups
Heerlijke brownie cookie douch cups. Ideaal voor als je groot liefhebber bent van cookie dough
40 min. + 6 uur opstijftijd
Een combinatie van brownie, pindakaas, cookie dough en chocolade. Dat klinkt toch te lekker voor woorden? De bodem is een zachte smeuïge brownie. De vulling heeft wat weg van cookie dough, maar dan smeuïger door de pindakaas. Mocht je dit harder willen krijgen met meer bite, kun je ervoor kiezen om 20 gram minder pindakaas erdoorheen te doen! Tot slot een op het eerste oog, harde chocolade topping. Echter, als je een hap neemt smelt de ganache topping zo in je mond! Kortom: een combinatie die je geprobeerd wilt hebben! En voor je eigen veiligheid kun je de cupcakes door de helft snijden. Ook kun je ze invriezen voor een later momentje!
- Aantal porties: 12 cupcakes
- Bereidingstijd: 40 min. + 6 uur opstijftijd
- Keukenbenodigdheden: 12 cupcake vormpjes, mengkom, mixer, steelpan, spatel, oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).
- Doe de kokosolie en chocolade in een magnetron-bestendig bakje. Zet dit daarna voor ca 1 minuut in de magnetron om te smelten.
- Voeg daarna de overige ingrediënten toe aan een mengkom en meng dit goed door. Vervolgens voeg je al roerend de gesmolten chocolade toe.
- Verdeel het brownie beslag over 12 cupcake vormpjes en bak vervolgens voor 10 min in de oven.
- Doe daarna alle ingrediënten, behalve de choco rocks, in een mengkom. Mix het geheel romig. Vervolgens spatel je de choco rocks erdoorheen.
- Verdeel de cookie dough topping in de cupcake vormpjes.
- Zet voor ca 3 uur in de koelkast.
- Doe de roomboter en slagroom voor de ganache in een steelpan en laat dit smelten. Zet vervolgens het vuur uit en voeg de chocolade toe. Roer tot de chocolade is gesmolten.
- Verdeel tot slot de ganache in de cupcake vormpjes.
- Zet nog eens ca 3 uur in de koelkast.
- Bewaar in de koelkast of vries ze per stuk in.
Opmerkingen (1)