Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Bosbessen cheesecake

0
(0)
De ultieme cheesecake voor wie echt iets te vieren heeft! Deze overdadige cheesecake is er eentje om van te dromen!
Bosbessen cheesecake

Een kruimelige bodem, een royale laag smeuïge cheesecakevulling met citroen en vanille, afgetopt met friszoete bosbessen in een dieppaarse siroop.

Ik maak deze taart het liefst wanneer bosbessen in het seizoen zijn. Soms kun je aan het eind van de dag op de markt kilo's bosbessen scoren voor een paar euro. Vries de bosbessen gerust in tot gebruik, zodat je deze taart een beetje budgetvriendelijk kunt maken. Er gaat namelijk bijna een halve kilo bosbessen in dit recept. Eventueel kun je de bosbessen in de vulling ook weglaten.

Schrik niet van de hoeveelheden in dit recept (1 kilo roomkaas!). Het is een grote, machtige taart waar je wel met 16 mensen van kunt eten. Voor een kleinere taart van 18 cm, kun je de hoeveelheden precies halveren. De baktijd wordt dan 75 min.

Tip: lees het recept eerst goed door en begin een dag van tevoren. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Het geheim van een smeuïge cheesecake is om hem op een lage temperatuur te bakken en vooral heel geleidelijk af te laten koelen. De volgende dag is de cheesecake alleen maar lekkerder!

  • Aantal personen: 16 personen
  • Bereidingstijd: 40 min. + 16 uur wachttijd + 90 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: springvorm, bakpapier, maatschepje, mixer, springvorm 23 cm, ovenschaaltje en een steelpannetje

Bereidingswijze

  1. Leg een vel bakpapier over de bodem van de springvorm en zet de rand van de springvorm vast. Knip overtollig bakpapier af en vet de bodem en rand in. Bekleed ook de rand van de springvorm met een strook bakpapier.
  2. Smelt de boter en meng met de fijngemalen koekjes. Doe 3/4 van de koekjesbodem in de bakvorm. Maak een hoge opstaande rand door de fijngemalen koekjes tegen de rand van de springvorm te drukken. Doe de rest van de fijngemalen koekjes in de bakvorm en maak er een stevige bodem van. Zet de bakvorm in de koelkast terwijl je verder gaat met de vulling. Verwarm de oven voor op 140 graden (hetelucht).
  3. Klop de roomkaas met crème fraîche en vanille extract los. Klop de eieren één voor één door het beslag. Voeg het nieuwe ei steeds toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de citroenrasp, suiker, een snufje zout naar smaak en maizena toe aan het beslag en klop het nog even goed door. Spatel dan de bosbessen door de vulling. Tip: als je bevroren bessen gebruikt, ontdooi ze dan niet. Schep ze om met een beetje bloem, zodat je niet naar de bodem zakken tijdens het bakken.
  4. Zet een oven-bestendig bakje met kokend water onder in de oven. Dit zorgt voor stoom, waardoor de bovenkant van de cheesecake tijdens het bakken minder snel uitdroogt. Schep de vulling in de springvorm en bak de cheesecake 90 min. onder het midden van de oven of totdat de randen kleur hebben. Het midden van de cake mag nog wiebelig zijn.
  5. Let op: laat de cheesecake eerst een uur afkoelen in de oven met de deur dicht (en de oven uit). Zet dan de deur op een kier en laat de cheesecake zo het liefst de hele nacht heel geleidelijk aan afkoelen. Zet de cheesecake daarna in de koelkast om verder op te stijven.
  6. Breng voor de vulling de helft van de bosbessen in een pannetje met de suiker aan de kook en laat ze minimaal 5 min. pruttelen tot er een mooie saus ontstaat. Los de maizena eerst op in het citroensap en roer dit daarna door de warme bosbessen. Roer tot slot de overgebleven bosbessen en de vanille extract door de saus. Laat de saus afkoelen en verdeel over de cheesecake.

Het feest kan beginnen!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bakrecepten, Taart recepten en getagged met Vanille extract, Kristalsuiker, Biscuit

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95
Koekjesbodem (Biscuit)
De Notenshop
Waardering:
90% of 100

Vanaf 2,99

Koekjesbodem
Koekjesbodem (Biscuit)
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,99
 5,98/kg
Kristalsuiker
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 2,25

Kristalsuiker
Kristalsuiker
750 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
47,95
 1,92/kg