Borrel sodabrood
Een barbecue of borrel gepland en al het stokbrood is op in de supermarkt? Maak dan dit sodabrood. Super snel, super simpel en je hoeft niet te dealen met rijstijden want er zit geen gist in dit recept!
10 min. + 10 min. wachttijd + 40 min. oventijd
Sodabrood is een brood dat wordt gebakken zonder gist, het dankt zijn luchtigheid aan de baking soda die een reactie aangaat met iets zuurs. In dit recept is dat de vegan karnemelk. Dit recept heb je binnen 15 minuten in de oven staan. Het heeft een iets andere structuur dan gewoon brood, het lijkt meer op scones. Maar is daardoor zeker niet minder lekker! Al helemaal niet door de toevoeging van wat olijven, zongedroogde tomaten en kruiden.
- Aantal porties: 1 brood
- Bereidingstijd: 10 min. + 40 min. oventijd + 10 min. wachttijd
- Keukenbenodigdheden: Snijplank, mes, weegschaal, pollepel, bakplaat bekleed met bakpapier en een grote mengkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Meng de sojamelk met de appelazijn en laat 10 minuten staan, de melk zal een beetje indikken zo.
- Meng alle overige ingrediënten met elkaar in een grote mengkom.
- Voeg na 10 minuten het melk mengsel toe en roer alles eerst met een pollepel door elkaar.
- Kneed het vervolgens nog met de hand 2 minuten kort door.
- Pak je met bakpapier beklede bakplaat erbij, stort het deeg erop en vorm er een bol van.
- Druk de bol een beetje plat en snij met een mes een kruis in de bol. Je mag met het mes bijna helemaal door de bol heensnijden. Dat de stukken allen nog beneden vastzitten aan elkaar.
- Schuif je brood in de oven en bak het in ongeveer 30 minuten goudbruin. Het moet hol klinken als je op de onderkant tikt.
- Laat het een beetje afkoelen en serveer direct! Dit brood is het lekkerste de dag het gebakken is.
Opmerkingen (0)