Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Blondies

5
(1)
Smeuïg, chewy, crunchy, met dit basisrecept maak je ze precies zoals jij ze het lekkerst vindt. En het leuke is: je kunt er eindeloos mee variëren.
20 min. + 30 min. baktijd
Blondies

Dit recept is voor een flinke bakvorm van 20 x 30 cm, genoeg voor 16 machtige stukjes. Heb je een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm? Dan kun je de volgende hoeveelheden aanhouden voor 9-12 stukjes: 160 gram boter, 260 gram lichtbruine basterdsuiker, 2 eieren (L), 2 tl vanille extract, 200 gram (patent)bloem, 1 tl bakpoeder, ⅓ tl zout, 100 gram walnoten of pecannoten, 80 gram witte chocoladedruppels. De baktijd wordt dan iets korter (maximaal 25 minuten i.p.v. 30 minuten).

  • Aantal porties: 16 porties
  • Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Bakspatel, bakpapier, brownie bakvorm 20 cm x 30 cm

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetenlucht)
Ingredienten

2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur of in de magnetron. Zet het vuur uit. Voeg de suiker toe en roer dit goed door elkaar.

gesmolten boter

3. Laat even afkoelen en roer daarna met garde de eieren en vanille erdoor.

boter en eieren

4. Zeef de bakpeoder, bloem en zout in een andere kom door elkaar en spatel dit door het beslag.

botermengsel

5. Hak de noten grof en voeg ze samen met de chocolade (of andere vulling naar keuze) door het afgekoelde beslag. Hou eventueel een handje van de vulling apart om over de bovenkant te strooien.

mengsel met druppels en walnoten

6. Bekleed de brownie bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag over de bakvorm. Strijk glad met een spatel en verdeel eventueel achtergehouden vulling erover.

brownie voor de oven

7. Bak de blondies in ongeveer 30 minuten, totdat de randjes goudbruin beginnen te kleuren en het midden nog zacht is. Laat helemaal afkoelen, verwijder de blondies met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd in stukken. Geniet!

Blondie

Vegan blondie, blondies met espresso en andere variaties

Het leuke van dit basisrecept voor blondies is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Zo kun je gerust andere soorten chocolade of noten kiezen. Ook andere vulling zoal (gevriesdroogd) rood fruit, mini marshmallows, gebroken koekjes of stukjes fudge zijn heerlijk in deze blondies. Of top de blondie af met nog meer gesmolten (witte) chocolad!

De combinatie van walnoten met witte chocolade is niet voor niets een klassieker. Voor een extra diepe smaak kun je de noten eerst 10 minuutjes roosteren terwijl de oven voorverwarm. Daarnaast kun je de boter eerst bruinen in plaats van alleen te smelten. De karamelachtige smaak van de blondies kun je ook nog versterken door kokosbloesemsuiker te gebruiken. Het is ook erg lekker om een deel van de bloem te vervangen door amandelmeel. Of voeg eens 2 eetlepel oploskoffie toe aan het beslag voor espresso-blondies!

Voor vegan blondies vervang je de chocoladedruppels voor een plantaardige variant, zoals de zuivelvrije chocoladedrupppels van Callebaut (verkrijgbaar in een ''melk'' en pure variant). De eieren kun je in dat geval vervangen door 2 eetlepels gebroken lijnzaad. Roer hier met 6 eetlepels water een papje van, laat dit even staan en spatel het na de bloem door het beslag. Kies in dat geval ook voor een plantaardige boter van hoge kwaliteit, dit komt de smaak van de blondies ten goede.

Geen bakpoeder in huis? Gebruik zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem of laat het weg. De blondies worden dan iets compacter. Net niet genoeg eieren in huis? Met eentje minder gaat het ook prima. De baktijd wordt dan iets korter.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Pecannoten, Walnoten, Bakpoeder

Opmerkingen (4)

Plaats een reactie
+ Lees meer - Toon minder