Blondie met witte chocolade en matcha topping
Gaat jouw mond ook al wateren bij de gedachte aan witte chocolade? Dan is dit echt een recept voor jou! Heerlijke witte chocolade brownies, ook wel blondies, afgetopt met een witte chocolade + matcha topping.
Ben jij ook zo’n fan van de brownie? Probeer dan ook eens de blondie. Een brownie maar dan met witte chocolade. In dit recept maken we eerst een basic blondie. Wij geven de blondie een twist door het te toppen met een mengsel van witte chocolade, amandelpasta en matcha. Je kunt met dit recept makkelijk variëren. Voeg bijvoorbeeld eens noten, of gedroogd fruit toe voor een andere variatie.
- Aantal porties: 9
- Bereidingstijd: 45 min. + 40 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: oven, ovenschaal, bakpapier, weegschaal, handmixer of garde, spatel en prikker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Weeg eerst de bloem af in een kom of schaal en voeg hier het zout en bakpoeder aan toe. Zet deze apart.
- Weeg de boter en witte chocolade af en doe samen in een aluminium kom. Smelt au bain-marie.
- Weeg de suiker af en voeg hier de 2 eieren en 1 tl vanille extract aan toe. Mix met een handmixer of garde kort tot een glad mengsel.
- Als de boter en witte chocolade gesmolten zijn haal de kom dan van het vuur en laat kort afkoelen maar niet hard worden. Voeg de gesmolten boter en chocolade dan beetje bij beetje toe aan het suiker mengsel en roer met een spatel goed om. Voeg vervolgens de kom met bloem toe aan het mengsel en roer dit alles tot een glad beslag.
- Bekleed een vierkante ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel in de ovenschaal. Zet de blondie in de oven voor 35 tot 40 minuten. Check na 35 minuten met een prikker of de blondie gaar is.
- Laat de blondie afkoelen en smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie en voeg hier de amandelpasta aan toe. Giet 30 gram van het gesmolten mengsel in een apart bakje en voeg hier 1 tl matcha poeder aan toe. Bestrijk de blondie eerst met het witte chocolade mengsel. Voeg daarna met een eetlepel 5 a 6 druppels van het matcha mengsel toe verdeeld over de blondie. Je topping moet er uit zien als wit met groene stippen. Roer dan met een prikker het matcha mengsel verder door de witte chocolade zodat je een mooi patroon krijgt. Laat ten minste 20 minuten afkoelen in de koelkast om de chocolade op te stijven.
Opmerkingen (0)