Bloemkoolbrood van Amandelmeel
Hartig bloemkoolbrood met een accent van knoflook. Smeuïg van binnen en een lekker knapperig korstje van sesamzaad en Parmezaanse kaas. Dit overheerlijke hartige broodje is absoluut een blijvertje! Naast dat dit broodje glutenvrij is, past het ook nog eens ontzettend goed in een koolhydraatarm dieet! Heerlijk als ontbijt of gezondere lunch.
Stroop de mouwen maar op en zet de oven maar aan, dan gaan we aan de slag!
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Klop de eieren zo’n 5 a 10 minuten tot een lobbige massa.
- Doe ondertussen de bloemkool, amandelmeel, gebroken lijnzaad, bakpoeder, zeezout en de gesmolten kokosolie in een mengkom. Roer alles door elkaar en spatel vervolgens voorzichtig de eiermassa door de ingrediënten.
- Hak de knoflook en de tijm fijn en voeg deze toe.
- Doe het beslag in de bakvorm en strooi hier het sesamzaad en de Parmezaanse kaas overheen.
- Schuif het brood de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 50 minuten. Laat het brood afkoelen buiten de oven.
- Snijd het brood in plakken en geniet!
Parmezaanse kaas is een lactosevrije kaas, kun je hier niet tegen? Spatel dan 1 a 2 eetlepels pesto door het beslag voor een extra beleving!
Het is natuurlijk mogelijk om eindeloos te variëren met verschillende kruiden en specerijen. Wanneer je dit broodje eet bij bijvoorbeeld een zelfgemaakt soepje, gebruik dan oregano of rozemarijn. Laat me weten in de reacties welke combinaties jij zou proberen!
Opmerkingen (5)
Als je streng bv. Keto of ketogeen dieet doet is dat belangrijk om de koolhydraten, vetten, eiwitten bekend zijn.