Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Blauwebessentaart

0
(0)
Deze prachtige taart is een echte showtopper! Een stuk van deze taart is fris, fruitig en onweerstaanbaar lekker!
45 min
Blauwebessentaart

De krokante taartbodem vormt de perfecte basis voor een zijdezachte blauwe bessen namelaka: een fluweelzachte crème die smelt op de tong.

Maar wat is namelaka precies? Namelaka, wat "romig" betekent in het Japans, is een ultra-zachte crème op basis van witte chocolade, room, melk en gelatine. Het resultaat is een vulling die tussen een mousse en ganache in zit: luchtig, maar toch stevig genoeg om in mooie punten te snijden. Door blauwe bessen toe te voegen krijgt deze namelaka een frisse, fruitige toets en een mooie paarse kleur.

  • Aantal porties: 12-16
  • Bereidingstijd: 40 min. + 7 uur koeltijd
  • Keukenbenodigdheden: blender, keukenmachine, taartvorm met uitneembare bodem en een staafmixer

Bereidingswijze

Voor de bodem:

  1. Doe de bloem, poedersuiker, zout en boter in de keukenmachine en pulseer een paar keer.
  2. Voeg het eigeel toe en meng tot een deeg.
  3. Laat het deeg minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  4. Als je klaar bent om het deeg uit te rollen, verwarm je de oven voor op 190°C.
  5. Rol het deeg uit tot het over een vorm van 25 cm past en leg het er voorzichtig in en druk de randen goed aan.
  6. Om het deeg blind te bakken, verkreukel een bakpapier of doe aluminiumfolie over het deeg. Giet er zoveel bakballen/rijst/bonen in tot de bovenkant van de rand.
  7. Bak het deeg 20 min, haal de bakballen en het papier/folie eruit en bak nog 7-10 min tot het deeg goudbruin is.

Voor de vulling:

  1. Meng de gelatine met het koude water en laat het wellen. Gebruik je gelatineblaadjes? Dan heb je ook 5 g nodig.
  2. Verwarm de fruitpuree tot net aan het kookpunt. Haal van het vuur en los de gehydrateerde gelatine erin op.
  3. Smelt de witte chocolade.
  4. Giet de warme fruitpuree over de gesmolten chocolade. Roer eerst met een garde en mix daarna met een staafmixer tot een gladde massa.
  5. Voeg de koude slagroom toe en mix opnieuw met de staafmixer tot een volledig glad mengsel.
  6. Giet het mengsel in de taartbodem en laat opstijven in de koelkast voor minstens 6 uur.
  7. Versier de taart naar eigen inzicht en eet smakelijk!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Dessert recepten en getagged met Patentbloem, Poedersuiker, Zout

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade Druppels Wit
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,50

Chocoladedruppels wit
Callebaut Chocolade Druppels Wit
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,50
 19,00/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
18,50
 18,50/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
163,95
 16,40/kg
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,75

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,75
 1,75/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,09
 2,09/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
32,95
 1,65/kg
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,45

Poedersuiker
Poedersuiker
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,45
 4,90/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
82,95
 3,32/kg
Zeezout Fijn
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout Fijn
500 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,25
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
34,95
 1,40/kg