Blauwe bessen muffins
Muffins zijn altijd lekker toch? Van suikerrijke grote lekkernijen, tot de meest gezonde baksels. Je kunt er alle kanten mee op.
10 min. + 25 min. oventijd
Hieronder is een recept uitgeschreven, maar varieer ook zelf naar eigen smaak met soorten meel, kruiden, zoetmakers, etc. Maak er je eigen creatie van!
- Aantal porties: 6-8
- Bereidingstijd: 10 min. + 25 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: Muffinvorm, mengkom, satéprikker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de droge ingredienten door elkaar (rijstmeel, speltmeel, bakpoeder, eiwitpoeder en vanille poeder).
- Prak de banaan tot een natte massa.
- Voeg aan deze geprakte banaan yoghurt, eieren en honing toe.
- Voeg nu aan deze natte massa de droge ingrediënten mix en mix samen tot een geheel.
- Roer de blauwe bessen (voorzichtig) door de bakmix heen.
- Bekleed eventueel de muffinvorm met papieren muffinvormpjes of vet de vormpjes in. Of gebruik een siliconen bakvorm.
- Verdeel de mix over de muffinvormpjes.
- Stop de muffins voor zo'n 25 minuten in de oven op 180 graden.
- Check tussendoor af en toe of het niet te hard gaat. Sommige oven/ovenstanden gaan nu eenmaal harder dan de andere. Dat zou zonde zijn!
- Doe de satéprikker-test om te kijken of ook de binnenkant goed gaar is. Eetsmakkelijk!
Opmerkingen (0)