Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Bladerdeeg

0
(0)
Heb jij weleens zelf bladerdeeg gemaakt? Dan weet je dat dit véél smaakvoller is dan diepvries bladerdeeg uit de supermarkt. Lekker makkelijk dankzij dit basisrecept!
20 min.
Bladerdeeg

Zelf bladerdeeg maken klinkt misschien intimiderend, maar niets is minder waar. Met dit simpele basisrecept heb je in een handomdraai vers bladerdeeg in je koelkast liggen! 

  • Aantal porties: 1x bladerdeeg
  • Bereidingstijd: 20 min. + 1,5 uur rusten
  • Keukenbenodigdheden: koelkast, mengkom en deegroller

Bereidingswijze

1 Doe je bloem, 20gr boter, water & zout in een kom en mix dit tot het deeg net samen komt. Vorm het in een bal en laat 30 minuten in de koelkast rusten

2. Pak je koude 200gr boter en leg je boter tussen plastic folie en rol dit uit tot een vierkant van ongeveer 1cm dikte. Leg dit terug in de koelkast tot je deeg gerust heeft.

3. Als je deeg heeft gerust haal je het uit de koelkast en rol je het uit tot een vierkant, groter dan je vierkant boter. Haal je plak boter uit de koelkast, haal het folie eraf en leg je plak boter dwars op je uitgerolde deeg. Vouw nu de zijkanten als een envelop naar binnen om zo de boter in te sluiten.

4. Nu gaan we de laagjes rollen. Rol eerst je deeg uit tot een langwerpige rechthoek, en vouw je deeg daarna als een boek naar binnen.

bladerdeeg recept

5. Draai je deeg een kwartslag. Rol nogmaals uit tot een lange rechthoek en vouw opnieuw als een boek in elkaar. Bedek je deeg in plastic folie en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten. Herhaal stappen 6 t/m 10 nog 2 maal. Nu is je bladerdeeg klaar voor gebruik.

Tips voor het lekkerste bladerdeeg

Bij het maken van bladerdeeg is het van belang dat je boter en deeg goed koud blijven, zodat de boter niet uit je deeg kan smelten. Door het constante vouwen en uitrollen creeer je laagjes van boter, deeg, boter, deeg. Wanneer de boter in de oven smelt krijg je die mooie krokante laagjes die je van bladerdeeg bent gewend. 

Omdat er zo weinig ingredienten in bladerdeeg zit is het extra van belang dat je goede roomboter gebruikt om de beste smaak te realiseren. 

Er zijn enorm veel mogelijkheden met bladerdeeg, gebruik het voor hartige hapjes, zoete hapjes, basis voor je quiche, basis voor een galette, kaasstengels, appelflappen en ga zo maar door. 

Dit bericht is geplaatst in Basisrecepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Zout, Bloem

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie