Chocolade biscuit
Het klassieke biscuit beslag met een chocoladesmaak, een onmisbaar basisrecept! Deze cake is namelijk als basis te gebruiken voor vele keken, waaronder bijvoorbeeld een schwarzwalder cake.
- Aantal porties: 1 taart van 24 cm ø
- Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: oven, bakvorm 24 cm ø, beslagkom en bakpapier
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar.
2. Doe de eieren, suiker en vanille in een mengkom en klopt dit mengsel voor ongeveer 5 minuten op een hoge stand tot het schuimig en luchtig is (10 tot 20 min. met een handmixer).
3. Zeef je bloem, maizena en zout en voeg dit toe aan het eiermengsel.
4. Vouw je bloem rustig door het ei heen met een spatel. Je wilt zo veel mogelijk lucht in het beslag houden en mix tot er geen klontjes bloem meer te zien zijn. Pas op dat je niet te veel lucht uit het beslag slaat en meng dus niet langer dan nodig.
5. Giet je beslag vervolgens in een ingevette en met bakpapier bekleedde bakvorm.
6. Bak je biscuit op 180C voor zo’n 30-35 minuten of tot goudbruin.
7. Laat je cake volledig afkoelen voor gebruik.
Een biscuit taart kun je ook perfect invriezen, waardoor deze cake erg geschikt is om van te voren te maken. Laat je cake rustig ontdooien in de koelkast en gebruik de volgende dag als basis voor je laagjes taart!
Wil je aan de slag met een andere grootte bakvorm? Gebruik dan deze handige omreken machine van Laura’s Bakery en bereken de nieuwe verhoudingen van je beslag!
Opmerkingen (0)