Hoe maak je wafels
Stel je voor, het is zondagochtend en je wordt wakker door de heerlijke zoete geur van wafels die vanuit de keuken komt. Dat zou toch hemels zijn! Met dit recept heb je binnen no-time vers gemaakte wafels in huis waarmee je eindeloos kunt variëren.
- Aantal porties: 6-12 wafels
- Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: wafelijzer, grote kom, middelgrote kom, garde of mixer, spatel
Bereidingswijze
- Scheid het eigeel en eiwit van elkaar en plaats het eiwit in een vetvrije kom. Klop de eiwitten tot zachte pieken vormen en zet apart.
2. In een grote mix kom, klop je eigeel, suiker, vanille, melk & boter tot een geheel. Voeg daarna je bloem, zout & bakpoeder toe en vouw dit door je beslag.
3. Vouw voorzichtig je eiwit in je beslag, doe dit in drie delen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk lucht in je beslag houdt.
4. Je houdt een luchtig beslag over, een aantal kleine klontjes eiwit hierin is niet erg.
5. Bak de wafels zoals beschreven staat op de handleiding van je wafelijzer. Omdat de dikte, temperatuur en grootte van een wafelijzer flink kan verschillen raden wij aan om de instructies van jouw ijzer nauwlettend te volgen.
6. De wafels zijn klaar. Maak ze nu helemaal af naar eigen smaak.
Variaties
Serveer je wafels met slagroom & bosbessen, een klontje boter & maple syrup, banaan & aardbei, nutella & noten, poedersuiker & kaneel of alles in 1 keer! Er zijn net zoals bij pannenkoeken een miljoen opties beschikbaar en je kunt het zo gek maken als dat je zelf wilt.
Ook kun je variaties van het beslag maken, voeg zo bijvoorbeeld wat kaneel toe voor in de winterdagen of voeg anders lekkers toe aan het beslag zoals chocoladedruppels, bosbessen of framboos. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om alle variaties te zien, en het serveren met maple syrup is natuurlijk altijd een must!
Opmerkingen (0)