Brownie
Ben je meer van fan de knapperige randjes van een brownie, of juist van dat zachte middenstuk? Met dit recept hoef je niet meer te kiezen! Het is het recept voor de echte chocolade liefhebber en onmisbaar in je basis bak repertoire.
- Aantal porties: 9-12 porties
- Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Oven, brownie of vierkante bakvorm
Bereidingswijze
- Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 160º C en bekleed de bakvorm met bakpapier en boter.
2. Smelt je boter in een steelpannetje, giet de hete gesmolten boter over je chocolade en laat het 1 minuut staan.
3. Roer de boter en chocolade tot een egale massa en zet dit apart.
4. Klop je eieren, suiker & vanille met de mixer op een hoge stand voor zo’n 3 minuten, of tot je eieren luchtig en licht van kleur zijn. Het opkloppen van de eieren gaat zorgen voor die welbekende krakende top van een brownie.
5. Giet je chocolademengsel bij je eieren en mix tot een egale massa.
6. Voeg je bloem, cacao & zout toe en mix tot net gecombineerd.
7. Giet je beslag in een ingevette en met bakpapier bekleedde bakvorm, bak voor ongeveer 20* minuten op 160 graden.
Let op! De baktijd is afhankelijk van je bakvorm, als je een hogere vierkante vorm hebt reken je 20-25 minuten. Als je een plattere, rechthoekige vorm heb is de brownie na 20 minuten al klaar. Je wilt dat de zijkanten gebakken zijn maar het middelste deel nog licht wobbelig is. Ook wil je dat wanneer je er een sateprikker in steekt er nog smeuige kruimels blijven hangen. Nat beslag op de prikker is te kort gebakken, geen kruimels op de pirkker is te lang gebakken.
8. Laat de brownie volledig afkoelen en het liefst een nachtje in de koelkast staan voor het beste resultaat. Snijdt de brownie in stukken en genieten maar!
Variatie
Je kunt enorm veel toevoegingen doen aan een brownie, voeg bijvoorbeeld walnoten, hazelnoten, verse frambozen of brokken melk chocolade toe. Ook kun je een cheesecake swirl toevoegen, enorm veel mogelijkheden dus! Al is deze brownie stiekem zo kaal ook al heerlijk
Opmerkingen (0)