Bananenbrood recept
Voor dit makkelijke bananenbrood heb je maar één kom en geen mixer nodig. De hoeveelheden komen niet zo precies. Bananenbrood is daarom extra leuk om samen met kinderen te maken! Onderaan het recept vind je nog een aantal heerlijke variaties.
- Aantal porties: Voor een cake van 25 x 11 cm
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Oventijd: 55-65 minuten
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, garde, zeef, spatel, cakevorm, bakpapier
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170º C. Zet alle ingrediënten klaar. Zorg dat de boter heel zacht is (verwarm zonodig even in magnetron of pan).
2. Prak de bananen tot een zacht papje. Hoe rijper de bananen, hoe makkelijker dit gaat.
3. Voeg suiker, boter, vanille, eieren en melk toe en klop alles goed door elkaar.
4. Zeef de bloem met kaneel, baking soda en zout boven de kom en spatel dit door het beslag.
5. Verdeel het beslag over een ingevette en met bakpapier beklede cakevorm. Bak het bananenbrood in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten goudbruin. Het bananenbrood is klaar als een cocktailprikker in het midden gestoken er droog (zonder beslag) uitkomt. Laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen en verwijder daarna uit de vorm.
Chocolade-bananenbrood en andere variaties
De bananen doen al het werk in dit makkelijke recept voor bananenbrood, het kan eigenlijk niet mislukken! Speltmeel, amandelmeel, kokosmeel of havermout: het kan allemaal. In plaats van melk kun je ook crème fraîche, yoghurt of zelfs appelmoes gebruiken. En iedere soort suiker zal weer net een andere smaak geven.
Met alleen een handje chocoladedruppels tover je dit recept al om tot een luxe chocolade-bananenbrood, maar ook koffie met walnoten is een heerlijke combinatie. Of voeg eens verse bosbessen aan het beslag toe voor een frisse fruitvariatie! Onze 20 lekkerste bananenbroden hebben wij verzameld en voor jou bij elkaar geplaatst. Wat kies jij?
Eet jij je bananenbrood met wat zachte gezouten roomboter, extra (roomkaas) glazuur of toch gewoon au naturel? We zijn benieuwd naar jullie creaties!
Opmerkingen (0)