Bananenbrood muffins
Bananenbrood met een leuke twist! Te rijpe bananen in de fruitschaal liggen? Niet wegdoen! Je kunt er zoveel leuke dingen mee maken, zoals bananicecream, smoothies, bananenbrood, muffins; of combineren, zoals bananenbrood muffins 😉
15 min. + 20 min. oventijd
Hieronder is een recept uitgeschreven, maar varieer ook zelf naar eigen smaak met soorten mail, kruiden, specerijen, etc. Maak er je eigen creatie van!
- Aantal porties: Voor 6 tot 10 muffins
- Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: muffinvorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de droge ingrediënten door elkaar.
- Prak 2 rijpe bananen tot een natte massa.
- Voeg aan deze geprakte bananen de eieren en melk toe.
- Voeg nu aan deze natte massa de droge ingrediëntenmix
- Roer dit samen tot één hele bakmix.
- Verdeel vervolgens de mix in twee gelijke delen.
- Voeg aan één van de twee delen een eetlepel cacaopoeder toe, dit is nu het donkere chocolade-beslag.
- Bekleed eventueel de muffinvorm met bakpapier/vet de vormpjes in.
- Schep nu half om half de muffinvormen vol met beide kleuren 'bananenbrood' beslag.
- Je kunt om het af te maken nog plakjes banaan op elke muffin leggen, is optioneel.
- Stop de muffins voor zo'n 20 min. in de oven op 175 graden
- Check tussendoor af en toe of het niet te hard gaat. Sommige ovens/ovenstanden gaan nu eenmaal harder dan de andere. Dat zou zonde zijn!
- Doe de satéprikker-test om te kijken of ook de binnenkant goed gaar is
- Smakelijk!
Opmerkingen (0)