Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Bananenbrood muffins

0
(0)
Bananenbrood met een leuke twist! Te rijpe bananen in de fruitschaal liggen? Niet wegdoen! Je kunt er zoveel leuke dingen mee maken, zoals bananicecream, smoothies, bananenbrood, muffins; of combineren, zoals bananenbrood muffins 😉
15 min. + 20 min. oventijd
Bananenbrood muffins

Hieronder is een recept uitgeschreven, maar varieer ook zelf naar eigen smaak met soorten mail, kruiden, specerijen, etc. Maak er je eigen creatie van!

  • Aantal porties: Voor 6 tot 10 muffins
  • Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: muffinvorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de droge ingrediënten door elkaar.
  3. Prak 2 rijpe bananen tot een natte massa.
  4. Voeg aan deze geprakte bananen de eieren en melk toe.
  5. Voeg nu aan deze natte massa de droge ingrediëntenmix
  6. Roer dit samen tot één hele bakmix.
  7. Verdeel vervolgens de mix in twee gelijke delen.
  8. Voeg aan één van de twee delen een eetlepel cacaopoeder toe, dit is nu het donkere chocolade-beslag.
  9. Bekleed eventueel de muffinvorm met bakpapier/vet de vormpjes in.
  10. Schep nu half om half de muffinvormen vol met beide kleuren 'bananenbrood' beslag.
  11. Je kunt om het af te maken nog plakjes banaan op elke muffin leggen, is optioneel.
  12. Stop de muffins voor zo'n 20 min. in de oven op 175 graden
  13. Check tussendoor af en toe of het niet te hard gaat. Sommige ovens/ovenstanden gaan nu eenmaal harder dan de andere. Dat zou zonde zijn!
  14. Doe de satéprikker-test om te kijken of ook de binnenkant goed gaar is
  15. Smakelijk!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten en getagged met Cacaopoeder

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie