Bananen-smoothiebowl met perencrumble
Hieronder is een recept uitgeschreven, maar varieer ook zelf naar eigen smaak met granen, noten, zaden, pitten, specerijen, etc.
15 min.
Cruesli's, muesli's, granola's, etc. Vaak met enorm veel suiker. Leuker is om zelf een granenmix te maken. Warm het op, breng om smaak en maak er je eigen crumble van. Je eigen ingrediënten die je zelf het allerlekkerste vindt, en hierdoor ook precies weet wat er in zit. En oeh, die geur die dan de rest van de dag in huis rondhangt. Heerlijk!
- Aantal: voor 1 persoon
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: Blender, pan
Bereidingswijze
- Verhit de kokosolie in een koekenpan.
- Snijd een halve peer in kleine stukjes, en verhit dit in de pan.
- Snijd de dadels in kleine stukjes.
- Voeg nu de havermout, walnoten, rozijnen, dadelstukjes, kokosrasp en kaneel bij aan de pan toe, en laat op laag vuur roosteren. Schep af en toe door zodat de crumble niet zal aanbranden.
- Maak ondertussen de smoothiebowl. Stop de kwark, de banaan, de andere helft van de peer, maca en kaneel samen in de blender en mix tot een gladde massa.
- Schenk de smoothie in een kom.
- Als de perencrumble lekker verhit en goedbruin gekleurd is, kan het vuur uit en schep je dit op de smoothiebowl.
- Smakelijk!
Opmerkingen (0)