Bagels met zalm
Overheerlijke bagels. Het is dan wel een klusje, maar het is het zeker waard! knapperige en chewy bagels!
10 min. + 1 nacht en 1 uur rijstijd + 18 min. baktijd
Je eigen bagels maken is een klusje, maar het is het zeker waard! Knapperige en chewy bagels waar je van gaat watertanden. Beleg ze bijvoorbeeld met roomkaas, gerookte zalm, rode ui en kappertjes. Of met hummus en tomaatjes. Gebruik je fantasie en geniet van de meest verse bagels die je ooit gehad hebt.
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 10 min + 1 nacht en 1 uur rijstijd + 18 min bakken
- Keukenbenodigdheden: Keukenmixer, bakplaten
Bereidingswijze
- Doe in een keukenmixer met deeghaak de bloem, het warme water, de gist, de ahornsiroop (of gerstemoutstroop) en het zout. Mix op medium-laag tempo gedurende 5 tot 7 minuten, tot het deeg goed gevormd is rond de haak. Als het deeg na 3 minuten erg droog is, voeg dan 1 eetlepel water toe.
- Neem het deeg uit de kom en kneed 2 tot 3 minuten met de hand, tot het glad en nauwelijks plakkerig is, vorm het dan tot een bal en plaats het in een grote kom. Bedek met plasticfolie en laat het op een warme plek 60 tot 90 minuten rijzen, tot het deeg gerezen is (het kan verdubbelen in grootte of iets minder).
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en zet opzij. Leg het deeg op een schoon, onbebloemd werkoppervlak en verdeel het in 8 stukken. Vorm van elk stuk een bal door met een holle hand op het aanrecht te rollen. Houd tijdens de volgende stappen het deeg dat je niet gebruikt bedekt met plasticfolie.
- Neem elk deegballetje en prik er een gat in met je vinger, maak het wat groter, want met het rijzen en bakken wordt het vanzelf kleiner. Leg het op de bakplaat.
- Strooi een klein beetje bloem op alle bagels, zodat de plasticfolie niet blijft plakken. Bedek met plasticfolie en zet het een nacht in de koelkast.
- Haal de volgende ochtend de bagels uit de koelkast en laat ze een uur rijzen op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Bereid ondertussen het pocheerwater voor: Breng in een grote pan twee liter water aan de kook met de ahornsiroop, baksoda en zout.
- Doe zoveel bagels als er comfortabel in de pan passen in de pan en zet het vuur lager als het water dreigt over te koken. Kook 1 minuut aan elke kant. Leg de bagels terug op de bakplaat, keer ze om zodat de gladde kant boven ligt. Herhaal met de resterende bagels.
- Bak 14 tot 18 minuten of tot licht goudbruin.
- Als je EbtB seasoning op de bagels wilt: Haal de bagels na 14 minuten uit de oven en bestrijk ze met eiwit en strooi de EbtB seasoning erop. Zet de oven op 180°C en bak de bagels nog heel eventjes zodat het eiwit opdroogt.
- Laat afkoelen en besmeer met wat je wil. Roomkaas met gerookte zalm is een klassieker!
Opmerkingen (0)