Apple Pancake Bowl
Een heerlijke mix van appel, pannenkoeken en een verrukkelijke topping. Ideaal als ontbijt of dessert tijdens de herfst- en wintermaanden!
10 min. + 25 min. oventijd
Het is een innovatieve variant op de klassieke pannenkoek, waarbij de smaken van appels en kaneel perfect samenkomen in een bowl. De pannenkoeken worden in stukjes gesneden en gemengd met gekarameliseerde appel. Vaak worden ze afgemaakt met een zoete saus of een scheutje ahornsiroop.
- Aantal porties: voor 1 bowl
- Bereidingstijd: 10 min. + 25 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, blender en een ovenvaste schaal
Bereidingswijze
- Verwarmde oven op 180 gr.
- Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom.
- Doe het ei en de amandelmelk in een blender en voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en mix het zodat het een glad beslag is.
- Giet het beslag in een ovenvast schaaltje.
- Meng de blokjes appel met de kaneel en ahornsiroop en verdeel over het beslag.
- Bak in de oven op 180 graden voor 20-25 minuten tot het gaar is en licht verkleurd.
- Serveer warm met wat ahornsiroop en eventueel een schep Griekse yoghurt of kwark.
- Ook ideaal als mealprep: Bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast en warm 1-2 minuten op in de magnetron als je deze wilt eten.
Opmerkingen (0)