Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Appeltaart met pistache frangipane

5
(1)
Deze appeltaart is om je vingers bij af te likken! De welbekende smaken van appeltaart, gecombineerd met pistachenoten. Hemels!
20 min. + 1 uur wachttijd + 35 min. oventijd
Appeltaart met pistache frangipane

Ook zo dol op de klassieke appeltaart? Heerlijke appelstukjes, met een beetje kaneel en een smaakvol deeg. Met dit recept maak je een variatie op deze goed gevulde klassieker, namelijk een appeltaart met pistache frangipane. Frangipane is een beslag – normaliter – op basis van boter, suiker, gemalen amandelen, eieren en bloem. Voor dit recept maak je de frangipane met (gemalen) pistachenoten!

  • Aantal porties: 8
  • Bereidingstijd: 20 min. + 1 uur wachttijd + 35 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: twee springvormen van 12 cm ø of één van 20 cm ø, mengkom, weegschaal, bakpapier, oven, mes, handmixer, huishoudfolie en deegroller

Bereidingswijze

Voor het deeg

  1. Meng de bloem met het zout, de bakpoeder en suiker door elkaar.
  2. Voeg hier de koude roomboter aan toe en wrijf dit met je vingertoppen door de bloem. Dit doe je totdat een soort erwtjes hebt. 
  3. Voeg hier het ijskoude water aan toe en kneed verder tot een mooi samenhangend deegje.
  4. Wikkel in een stuk huishoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast

Voor de pistache frangipane

  1. Gebruik hiervoor een handmixer
  2. Meng de boter samen met de suiker en de mandarijnzest
  3. Voeg hier de gemalen pistache noten aan toe samen met de bloem
  4. Als laatste voeg je de geklutste eieren aan het mengsel samen met de vanille poeder
  5. Laat dit mengsel ook een uurtje rusten.

Voor de appeltaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onder warmte
  2. Bestrooi je werkblad met wat bloem
  3. Rol het deeg uit met een deegroller. Het deeg mag ongeveer 4 mm dik zijn
  4. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met wat boter.
  5. Bekleed de bakvorm voorzichtig met het deeg en prik gaatjes in de onderkant
  6. Verdeel de pistache frangipane over het deeg
  7. Schil de appels, snijd door middel, verwijder het klokhuis, en snijd in fijne ‘lapjes’
  8. Druk deze voorzichtig in de pistache frangipane
  9. Bak de appeltaart midden in de oven voor ongeveer 35 minuten. 
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Taart recepten en getagged met Pistachenoten, Tarwebloem, Bakpoeder

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten stukjes ongebrand & gepeld
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 11,75

Pistachenoten stukjes ongebrand & gepeld
Pistachenoten stukjes ongebrand & gepeld
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
11,75
 33,57/kg
5000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
149,95
 29,99/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg