Appelcake
Een heerlijke appelcake zonder toegevoegde suikers en gemaakt van amandelmeel en haver. Rijk gevuld met stukjes appel en heerlijk gekruid met koekkruiden die de cake een warme smaak geven.
10 min. + 35 min. oventijd
Eet 'm bij een warm kopje thee of zelfs als ontbijt! De amandelmeel en haver zorgen voor een langdurige verzadiging zodat je de dag goed doorkomt!
- Aantal porties: Voor 12 plakjes.
- Bereidingstijd: 10 min. + 35 min. oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Kleine cakevorm, grote kom, keukenweegschaal en een handmixer.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
- Mix het ei met de kwark en vanille extract luchtig.
- Doe in een andere kom alle droge ingrediënten en meng dit goed.
- Voeg dit toe aan het natte mengsel en roer dit goed door elkaar.
- Schil de appel en snij er dunne plakken van. Bewaar de grote middelste plakken voor bovenop de cake en snij de kleinere plakken in kleine stukjes en doe die door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en leg erbovenop de plakken appel
- Meng nog een beetje erythritol met koekjeskruiden en strooi dit over de cake.
- Bak de cake voor zo'n 35 minuten. Controleer altijd even met een saté prikker of hij er droog uitkomt.
- Laat de cake eerst goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Opmerkingen (0)