Amandel-speculaas hapjes met golden chocolate!
Zin in een heerlijk tussendoortje? Deze prachtige amandel bites staan binnen een handomdraai op tafel.
20 min.
Zijn ze niet schitterend? Overheerlijke bites om van te genieten! Deze hapjes zijn echt om mee weg te smelten.
Aan de slag!
- Doe de ingrediënten voor de hapjes bij elkaar in een keukenmachine en mix tot plakkerig 'deeg'. Is het te nat? Voeg wat extra amandelmeel toe. Te droog? Dan wat extra maple syrup.
- Rol met je handen kleine balletjes van het deeg. Met deze hoeveelheid haal je er ongeveer 10 uit! Leg op een bordje bedekt met bakpapier in de koelkast om even wat harder te worden.
- Smelt ondertussen de chocoladedruppels. Dit kan au bain-Marie, maar ook gewoon in de magnetron. Laat de chocolade een klein beetje afkoelen. Haal de hapjes uit de koelkast en giet de chocolade erover met een lepel tot ze rondom helemaal bedekt zijn met chocolade. Zet dan weer even in de koelkast. Haal er weer uit als de chocolade hard is geworden en dan kun je (voor een leuk effect) er nog een keer, met dezelfde chocolade, eroverheen gaan. Dit hoeft natuurlijk niet!
Opmerkingen (0)