Amandel rucola spread
Deze amandel rucola spread met citroen moet je een keer geprobeerd hebben. Heerlijk op brood of om door je eten te roeren.
10 min.
Maak zelf een lekkere spread voor op brood of door je eten. Dit is een amandel rucola spread met citroen en heeft een hartig tintje!
- Bereidingstijd: 10 min.
- Keukenbenodigdheden: Keukenmachine en een weckpot
Bereidingswijze
- Laat de amandelen weken in een laagje water voor minimaal 8 uur. Het weken zorgt ervoor dat de noten zacht worden en de spread straks romig wordt.
- Na 8 uur giet je de amandelen goed af. Maal deze grof in een keukenmachine.
- Als de geweekte amandelen grof gemalen zijn voeg je beetje bij beetje de edelgistvlokken, rucola, olijfolie, citroensap en het knoflookteentje toe. Dit ga je net zolang fijn malen totdat je een goed smeerbare spread hebt.
- Als laatste voeg je zout, peper, chiliflaxes en citroenrasp naar smaak toe.
Opmerkingen (0)