Amandel frangipane koeken
Ben je een echte amandel lover, dan is dit recept echt wat voor jou!Een heerlijke koek met drie lagen, iedere laag heeft zijn eigen structuur maar alle lagen zijn volledig in het teken van amandelen!
15 min. + 30 min. oventijd
De koeken zijn snel en makkelijk te maken. Het nadeel is dat het wel wat kruimelt bij het aansnijden omdat de twee lagen niet volledig hechten aan elkaar. Maar dat neemt niet weg dat dit de lekkerste amandel frangipane koeken zijn die je ooit zelf gemaakt hebt. Met dit recept maak je 16 grote koeken maar ze zijn wel machtig, snijd ze gerust nog een stukje kleiner en je kunt er langer van genieten! Ook ideaal om in te vriezen.
- Aantal porties: 16 koeken
- Bereidingstijd: 15 min. voorbereiden + 30 min. oven
- Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, spatel, bakpapier, vierkante bakvorm (20cm) en oven.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht en bekleed de bakvorm met bakpapier of gebruik een siliconen variant.
- Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom en mix dit tot een beslag. Verdeel dit op de bodem van de bakvorm.
- Voeg alle ingrediënten voor de frangipane toe aan een mengkom en mix dit tot een beslag. Verdeel de frangipane op de bodem en maak af met de amandelschaafsel.
- Bak de amandel frangipane koeken voor 30 à 35 min. in de oven. Laat daarna buiten de oven afkoelen.
Opmerkingen (2)
Frost is een suikervrije poedersuiker. Je hebt er bijvoorbeeld een van Steviala, met vanille smaak. Frost bevat géén calorieën of suikers.
Veel bakplezier!
Groetjes,
De Notenshop