Agnolotti in salie beurre noisette saus
Agnolotti zijn delicate, gevulde pasta, afkomstig uit de Italiaanse regio Piedmonte. Een heerlijke pasta om je vingers bij af te likken!
60 min. + 30 min. wachttijd
Dit recept combineert de zachte en rijke smaak van Agnolotti met een verrukkelijke saus. Gemaakt van salie, walnoten en beurre noisette. De nootachtige tonen van de boter en de kruidige aroma van verse salieblaadjes, vormen een perfecte balans met een romige vulling van de pasta. Perfect voor een diner waar je indruk mee wilt maken!
- Aantal porties: 4 personen
- Bereidingstijd: 60 min. + 30 min. koeltijd
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine, pastamachine, spuitzak, kookpan en een koekenpan
Bereidingswijze
Pastadeeg:
- Doe de ingrediënten in de keukenmachine en laat het net zolang draaien tot zich een bal vormt.
- Haal het deeg eruit en kneed het samen. Dek het deeg af en laat het 5-10 min. rusten.
- Kneed het deeg nog eens 5-7 min. Het deeg moet glad en elastisch zijn en helemaal niet plakkerig.
- Dek het deeg opnieuw af en laat het minimaal 30 min. op kamertemperatuur rusten.
- Vervolgens kun je het deeg uitrollen en vullen.
Vulling:
- Bak de ui in de boter met een snufje zout tot deze glazig is.
- Voeg de spinazie toe, steeds beetje bij beetje tot het helemaal geslonken is. Ga door met bakken tot er geen water meer uit de spinazie komt. Het is heel belangrijk dat dit mengsel zo droog mogelijk is. Laat de spinazie 10 min. afkoelen.
- Voeg in de keukenmachine, de spinazie, ricotta, Parmezaanse kaas, citroensap en zout en peper toe en maak er een egaal mengsel van.
- Doe het in een spuitzak en laat 15 min. opstijven in de koelkast.
Pasta vullen en koken:
- Rol de pasta uit met de keukenmachine. Op mijn machine is dat stand 5.
- Spuit hoopjes vulling in een rij met een paar centimeter ertussen.
- Vouw het deeg eroverheen en probeer zoveel mogelijk lucht eruit te drukken.
- Knijp stevig tussen elk hoopje vulling, waarbij je opnieuw probeert alle lucht eruit te krijgen. Duw de pasta niet naar beneden, knijp tussen elk hoopje alsof je een bonbon of snoepje vasthoudt aan beide zijden.
- Druk het gedeelte waar het deeg dubbel is, goed aan om het iets dunner te maken.
- Snijd in de lengte met een gekarteld wieltje of mes, dichtbij de rand van de vulling.
- Gebruik een gekarteld wieltje of mes om de stukjes te scheiden.
- Kook de pasta ongeveer drie min. in gezouten water.
- Begin met het maken van de saus. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de salie en walnoten toe. Let erop dat de walnoten niet te donker worden. De boter moet wel een beetje bruin worden.
- Voeg de pasta toe aan de saus en serveer zo snel mogelijk. Geniet ervan!
Opmerkingen (0)